Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутат: Повечето катастрофи са заради слаба подготовка на младите шофьори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:15 / 09.05.2015Коментари (4)241
©
Пътнотранспортните произшествия най-често са резултат от слабата подготовка на младите шофьори и съответно на подготовката по време на шофьорски курсове. Около това мнение се обединиха участниците в провежданите дискусии на тема "Безопасността на пътя - взаимна отговорност и законодателно предизвикателство". Това съобщи народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Нели Петрова, която е инициатор на форумите в различни градове на страната.

По думите й друг проблем остава фактът, че системните нарушители на пътя продължават да шофират, въпреки че са натрупали неплащани от години глоби. 

Нели Петрова подчерта, че в това отношение законът трябва да бъде по-строг. 

"Готови са конкретни законодателни предложения, които предстои да бъдат внесени в Народното събрание. По време на дискусиите, които са се състояли до момента, участниците са поставили акцент и върху пътната инфраструктира в градовете, тъй като автомобилите са се увеличили многократно през годините, а градовете не са подготвени, за да поемат предвижването и паркирането на толкова коли. Като много слабо звено в системата остава събираемостта на налаганите санкции и глоби. По време на дискиусиите са постъпили редица предложения, някои от които биха имали добър ефект, посочи Нели Петрола. 

Тепърва предстои да бъдат чути и още мнения, тъй като на 29 май тематична кръгла маса ще се проведе в Стара Загора. 

"Този град даде жертва - малкият Паоло, и се надявам, че там кръглата маса ще намери широк отзвук и ще бъдат чути много градивни предложения от жителите на Стара Загора".


Източник: радио "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.05.2015 г.
+2
 
 
Защо след като е слаба подготовка на младите шофьори и съответно на подготовката по време на шофьорски курсове получават свидетелство за управление на МПС , а не ги връщат за още обучение? Докато говорят за слаба подготовка, за курсове, а не за качествени изисквания по време на изпитите , по пътищата повечето шофьори ще са със слаба квалификация.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 09.05.2015 г.
+2
 
 
Глупости на търкалета.Катастрофите са резултат от неподдържаните ни пътища и липсата на контрол.Другото е ала-бала и бягане от същината на проблема.
Aнонимен
на 09.05.2015 г.
+1
 
 
Госпожо, "откривател",ако това е нивото на твоите умозаключения по-добре си мълчи и си вземай депутатската заплата,както повечето депутати. Няма в света държава с идеални пътища и перфектно подготвени шофьори.Проблемите са от психично естество-умението за цялостна оценка на МПС и условията в конкретната ситуация.
+5
 
 
Мнението е само едно: всичко живо що е с фуражка да излиза на пътя и да глобява и да къса книжки.Какво само прехвърлят вината на тоя и оня.Кат къде спят цял ден, май само симулират някаква работа и си чакат 20 заплати.И срам нямат , че по медии да дават акъл кой бил виновен
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: