Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Денят ще бъде слънчев и горещ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:36 / 13.07.2023Коментари (0)145
©
През нощта срещу четвъртък над цялата страна ще бъде предимно ясно и тихо. Повече облаци очакваме над Северозападна България и планинските райони от Централна България, където до полунощ на изолирани места е възможно да прегърми, но до сутринта явленията ще стихнат, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури слабо ще се повишат и ще са между 19° и 22°С. Най-високи очакваме да са стойностите в равнините и около река Дунав - до 23-24°С, както и малко по-ниски - в планинските райони и около София - до 17-20°С.

През деня в четвъртък  денят ще започне със слънце и горещо време. Следобед и късно вечерта на изолирани места, предимно в планинските райони и крайните северозападни райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Повече слънчеви часове ще има над останалата част от страната. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югозапад.

Максималните температури ще се повишават и ще са между 37-39°С. На места около р. Дунав и в Горнотракийската низина ще достигнат и до 40-42°С. По-прохладно ще се задържи само в планинските райони и над София – до 37°С. 

Оранжев код за горещо време е в сила за 16 области в страната. Кодът важи за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе, Силистра, Плевен, Враца, Монтана и Видин, става ясно от сайта на НИМХ.

В тези области се очакват максимални температури около 38°-41°.

В Кюстендил, Перник, София град и област, Смолян, Кърджали, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Разград и Добрич има жълт код за високи температури. Там максималните температури ще са 36°-37°.

Съвети за следващите дни: 

Имайте предвид, че в големите градове през летните дни най-добре се усеща градския топлинен остров и реално температурата в централната част на града ще е по-висока!

Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, защото топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето. През следващите часове се повишава и индекса от пожароопасност.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: