Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Демократична България" предлага Закон срещу троловете в интернет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:44 / 11.11.2022Коментари (0)199
©
“Демократична България" с идея за Закон срещу троловете в интернет. Темата коментира депутатът от "Демократична България" Божидар Божанов.

“Ние предлагаме в предизборна обстановка социалните мрежи да са длъжни да прилагат мерки за идентифицирането на неистински профили", каза Божанов. От партията са посочили няколко примери за идентификация на фалшиви профили. Те са такива, които използват: VPN, за да заобиколят някакви ограничения; фалшиви профилни снимки; несъответствие в имената; използване на различна азбука при регистрация и др. 

Според Божанов мнозина, които споделят непопулярно мнение онлайн смятат, че ще бъдат санкционирани. Депутатът обаче обясни, че те не влизат в категорията на “троловете". 

“Троловете са неистински профили - регистрирани от хора, които не са това, направени са от човек или фирма", обясни той. “Няма да е цензура. Водещият принцип е да запазим свободата на словото. Това значи не само да публикуваме какво мислим, а някой да не го удави в пропаганда, да не го задуши чрез докладване", посочи още Божанов. 

Според него социалната мрежа Facebook разполага с нужния ресурс да прилага подобни мерки и да санкционира троловете като премахва техните профили, съобщи NOVA. 

Божанков даде още няколко примера за идентификация на фалшиви профили. Като такива той посочи ниските нива на “харесване" на даден пост, който обаче има много “споделяния"; масово присъединяване към групи веднага след регистрация; както и масово добавяне на приятели, които не са свързани помежду. 

Ако след докладване на фалшив профил, той не бъде премахнат от Facebook, компанията ще бъде санкционирана с процент от глобалния годишен оборот, обясни още Божанов. “Така предвижда европейският регламент, на база на който стъпваме, за да уредим това нещо. Така че има стимул да се спазва", посочи той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: