Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Демерджиев проведе работна среща със зам.-изпълнителния директор на "Фронтекс" Ларс Гердес
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:27 / 02.02.2023Коментари (0)376
©
Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разговаря с Ларс Гердес, заместник изпълнителен директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс), който е на посещение в България по повод конференцията "Ефективно управление на външните граници на ЕС". Организатор на форума е Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на срещата бяха обсъдени доброто сътрудничество с Фронтекс в охраната на външните граници на ЕС и в областта на връщането, както и възможности за неговото надграждане. Фронтекс подпомага оптимизирането на защитата на външните граници чрез провеждане на съвместни операции по границите ни с Република Турция, Република Сърбия и Република Северна Македония. В същото време, България  изпраща свои гранични служители за участие в съвместните операции на територията на други държави членки.

Беше изразена високата оценка на Фронтекс за работата на българските гранични служители и усилията на България по охрана на границите.

Министър Демерджиев благодари на Агенцията за оказваната помощ за оптимизиране на охраната на външните граници, като подчерта, че това е ключово сътрудничество за България и ЕС.

Той подчерта необходимостта от задаване на ясна политика и общи стандарти за охрана на външните граници, като само така може да се гарантира цялостната сигурност на съюза. Необходимо е да се постигне и общо разбиране и осъзнаване на европейско ниво, че е необходим голям финансов ресурс за гарантиране ефективна защита чрез техническо обезпечаване на границите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: