Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делото срещу задържания наемател на "4you" ще е в Мадрид
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:33 / 03.07.2016Коментари (0)545
©
Делото за екстрадицията на задържания в Испания българин Данаил Петков, наемател на ресторанта 4 you в Слънчев бряг, най-вероятно ще бъде в Мадрид, съобщава "24 часа".

Петков бе арестуван в крайбрежния град Тарифа на 1 юли, след издадена европейска заповед за арест.

"В законовия срок от 28 дни нашата държава трябва да предостави на испанските власти доказателства срещу Петков. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група, но според мен доказателства за подобно обвинение липсват", коментира адвокатът му Георги Петров.

Според юристи има три варианта за това как ще се разреши казуса с Петков - той може да бъде върнат в България по собствено желание, да бъде екстрадиран по решение на тамошния съд или да бъде освободен поради липса на доказателства, коментират юристи.

"По време на мерките в специализирания съд на 1 юли попитах съда - това, че си управител на заведение, в което е станала престрелка, прави ли те член на организирана престъпна група", коментира пред 24 часа адв.Петър Георгиев, който представлява и втория наемател на 4 you Николай Иванов. Обвиненията срещу него се крепели само на двама свидетели, единият от които дори не назовал името му, а наравил описание на въшния му вид.

Наемателят Иванов бе сред арестуваните по време на следствения експеримент, проведен в заведението в края на юни и приключил с внезапни арести на седем човека, които в последствие бяха обвинени за организирана престъпна група . Неин лидер, според прокуратурата, е Божидар Кузманов-Божо Кравата от Пазарджик, който в момента се издирва..

Организираната престътна група на Божо Кравата, който по документи се е водил помощник-готвач във 4 you, е действала от месец май, 2013 г., разкриват от прокуратурата. Групата се разследва за търговия с наркотици, осъществявана предимно в ресторант 4 you и бар"Оксижен" на Данаил Петков и Николай Иванов, рекет, палежи, нападения, трафик на хора.

Любопитен факт е обаче, че съвместната фирма на Петков и Иванов, чрез която управляват заведенията си - "Пъзел 2014" е създадена преди 2 г. В нея има и трети съдружник, но той не е обект на разседването, научи 24 часа.

Запознати твърдят, че "Оксижен" отваря в Слънчев бряг през лятото на 2014 г. ,пак от тогава двамата добричлии наемат и ресторанта 4 you.

"Проверките на полицията, НАП и други институции в "Оксижен" не спират, идват всяка нощ, но нищо нередно не откриват, всичко е изрядно", твърди адвокат Петров, който представлява арестуваните наематели.

"Не се крия нито от данъчните, нито от полицията, готов съм да се подложа на 24-часов данъчен мониторинг, но защо със служителите на НАП идват 30 полицаи, които спират музиката и плашат туристите", коментира в първото си интервю пред 24 часа Данаил Петков два дни преди да бъде обявен за издирване.


Още по темата: общо новини по темата: 115
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: