Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си, по този повод дадоха име на бебе тюленче
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:52 / 11.08.2022Коментари (0)434
©
Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По този повод даваме име на бебето тюленче, което се роди наскоро. Тюленчето ще се казва Лия и е кръстено на баща си Лео. Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, за да не бъде стресирано. С майката Бианка са отделени в самостоятелно помещение, а служителите полагат най-добрите грижи за тях, съобщиха от пресцентъра на делфинариума. 

За празника на Делфинариума днес ще има забавна програма, викторина с награди и много сувенири за децата. Отделно пускаме семеен билет за посещение на представление с делфините. При минимум 4 закупени билети само през сайта на Делфинариум Варна, един детски билет ще бъде безплатен.

Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се пълни с морска вода чрез специална помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преработка преди да достигне до басейна. Делфинариумът разполага и с кафе-сладкарница с прозрачна стена към аквариума. В него има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните брегове на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени тук. В него вече има и 3 тюлена.

Екипът на Делфинариум Варна си пожела нов дом за животните за кръглата годишнина след 2 години. Той се надява Община Варна да придвижи документите за разширението и модернизирането на сградата и басейните. Ние отглеждаме бозайниците с много любов и внимание, но заслужават да живеят в по-големи помещения и басейни, където да се чувстват по-комфортно. Проектът за разширението на "Делфинариум Варна" е одобрен, платен и съгласуван. Закупен е и допълнителен парцел, с цел създаване на максимален комфорт на любимците и на техните почитатели. За голямо наше учудване вече повече от година и половина няма отговор от страна на Община Варна или обратна връзка по придвижване на проекта за обединяване на парцелите и осъществяване на новото модерно съоръжение. В общината е внесено предложение за обединяването на близки прилежащи собствени терени, съответно 863 кв. м и 2700 кв. м, за които инвеститорът иска обединение. Проектът ще се реализира непосредствено до настоящата сграда, като е предвидено да се запази облика на Морската градина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: