Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деца се борят за живота на любимата си учителка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:14 / 24.11.2015Коментари (3)254
©
Най-голямото училище в Асеновград се бори да спаси живота на любимата си учителка. Любомила Ангелова е болна от левкемия и единственото ѝ спасение е костно-мозъчна трансплантация в чужбина.

Децата от гимназията, които се опитват да съберат огромната сума за животоспасяващата операция, извършиха истински подвиг - превърнаха инициативата си в социална кауза за целия Асеновград.

"Животът е прекрасен. Не искам да оставям децата в училище и моите деца. Искам да съм с тях", заявява учителката по английски Любомила Ангелова.

Точно на Великден безобидна на пръв поглед настинка праща Люси в болница, където чува страшната диагноза - левкемия. И животът ѝ се преобръща.

"Спомням си, че се прегърнахме със съпруга ми и дъщеря ми и си поплакахме. Това беше първото нещо, което се случи. След това две-три седмици бях като в безтегловност. Просто не знаех къде се намирам, но слава Богу събираш сили и продължаваш напред", разказва учителката пред Нова ТВ.

Първоначалното ѝ отчаяние скоро отстъпва пред желанието ѝ за живот. За Люси следват няколко химеотерапии, които не дават резултат, но разбира, че има надежда. Тя обаче има прекалено висока цена 168 000 евро за трансплантация на костен мозък в Германия. Вече е намерен и подходящ донор.

"Всъщност казват, че това е единственото спасение да се направи такава костно-мозъчна трансплантация", обясни Любомила Ангелова.

До момента тя е събрала повече от половината сума. Остават още 120 000 лева.

"Не, няма как да ги имаме. Надяваме се с подкрепата, която хората не спират да ни оказват, да ги съберем, защото трансплантацията е единственият шанс мама да се върне към нормалния си начин на живот", заявява Теодора Ангелова.

Освен че е майка на две деца- едното вече пораснало на 24-години, а другото на 9-години в трети клас, Люси е и любимата учителка по английски език на учениците в Професионалната гимназия "Цар Иван Асен Втори" в Асеновград. Там преподава от 23-години. Но заради заболяването е принудена да прекъсне работа. Децата в гимназията са в шок и болезнено преживяват раздялата с нея.

Учениците са тези, които връщат надеждата ѝ. Непрекъснато събират пари чрез различни благотворителни инициативи. В целия град са поставили и кутии за дарения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.11.2015 г.
+1
 
 
Дано жената по-бързо да оздравее !
+1
 
 
Благородно... Но се буди въпросът с какво един живот придобива повече важност от този на другите хора имащи същото или подобно страдание...? Интересен е фактът, че спасяването на един живот се превръща в мисия, но никому не е цел да подобри качеството на живот на хора, на които липсва точно рамото, не винаги финансово такова, за да успеят и инвестират себе си в обществена и не само полза... Нужно е лице, това е ясно... Но доброто, както и благотворителността нямат лица... Никой не е по-важен от друг... Благородно е...
Aнонимен
на 24.11.2015 г.
+2
 
 
браво на децата. ако всички граждани са така позитивни като тези деца ще има светли дни за България.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: