Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Данъчните въвеждат "Биг Брадър" за яйцата, месото, сиренето и зеленчуците
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:18 / 21.03.2023Коментари (0)823
©
Данъчните въвеждат "Биг Брадър" за превозите на сирене, яйца и мляко. Всеки превоз с камион на рискови за държавната хазна стоки ще трябва предварително да бъде обявяван в Националната агенция за приходи. Това предвиждат промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които са пуснати за обществено обсъждане от Министерството на финансите, пише "Труд".

Сред рисковите за хазната стоки освен сиренето, яйцата и прясното мляко, са още киселото мляко, месото, рибата, ядките и повечето плодове и зеленчуци като домати и краставици, ябълки, дини, пъпеши, цитрусови плодове и т. н.

Данните за всеки превоз на рискови стоки ще бъдат давани на НАП през интернет. Тази информация включва номера на камиона, каква стока ще превозва, какво количество и на каква цена, къде ще бъде натоварен камионът и кога и къде трябва да бъде разтоварен. След като търговец подаде данните в НАП, ще получава уникален номер за всеки превоз, който трябва да бъде предаден на шофьора. Така при проверка на пътя от служителите на фискалния контрол към НАП шофьорът ще може да им каже уникалния номер на превоза.

При внос на рискови стоки предварително купувачът ще подава данни за превоза в НАП, а най-късно един ден след като получи стоката ще трябва да потвърди пристигането й. При износ за страни от ЕС продавачът предварително ще изпраща в НАП данни за превоза. А след това ще потвърждава изпращането на стоката след излизане на камиона от страната. При превоз на стоки с висок фискален риск, който започва и завършва на територията на страната, доставчикът или продавачът предварително ще декларира данни за всеки отделен превоз преди започване на натоварването на камиона, а получателят или купувачът ще потвърждават получаването на стоката най-късно на следващия ден след пристигането є на мястото на получаване (разтоварване), предвиждат предложените промени.

Новите изисквания ще важат за камиони над 3,5 тона. Предложението на министерството е новите правила да не се прилагат за превоз на стоки с тегло под 500 кг или на стойност под 5000 лв. Основната цел на предлаганите промени е затягане на фискалния контрол за по-ефективна борба с данъчните измами и укриването на ДДС, корпоративен данък и данък върху доходите на гражданите, посочват в мотивите си от Министерството на финансите.

Още по темата: общо новини по темата: 317
27.03.2024 »
24.03.2024 »
24.03.2024 »
22.03.2024 »
20.03.2024 »
18.03.2024 »
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: