Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Данъчните развалиха сделка на длъжник
Автор: Пламена Николова 11:12 / 30.05.2019Коментари (1)617
©
При  извършване на ревизионно производство на варненска фирма инспекторите от приходната агенция установяват укрити  данъци в големи размери. След връчване на  заповедта за възлагане на ревизия собственикът на фирмата побързал да се раздели с актив на дружеството – бар в крайморския град Бяла, като го прехвърля на свой близък. По този начин  е направен опит да се попречи на данъчните да съберат дължимите налози. С цел да защитят интересите на държавата и съберат дължимия данък, публичните изпълнители от Варна са поискали от съда  да обяви сделката за недействителна. На всички инстанции съдът е обявил сделката за недействителна по отношение на държавата и варненските данъчни обявиха и продадоха на търг бара, като в бюджета са постъпили близо 30 хил. лева.

От НАП Варна  напомнят, че според разпоредбите на Данъчно – осигурителния процесуален кодекс Националната агенция за приходите има право да поиска от съда да обяви за недействителни определени сделки, сключени с цел държавата да не може да събере своите вземания. НАП може да поиска разваляне на сделки, които са сключени след датата на установяване на публичното задължение. Сделките могат да бъдат развалени, дори те да са сключени преди приключването на ревизия, стига имуществото да е продадено или прехвърлено, след като е връчена заповедта за възлагане на ревизия, с която по-късно са установени задълженията.

За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП Варна съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.

 От началото на годината публичните изпълнители от ТД на НАП Варна са провели 208 търга, на които са обявени за продан вещи и имоти на длъжници с просрочени данъчни и осигурителни задължения. Постъпленията от проведените търгове в републиканския бюджет са в размер на 983 231 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 30.05.2019 г.
+1
 
 
Ами да речем че някой от нас е купил нещо /имот,движими вещи и тн./ от подобен човек със задължения,тогава какво става?! Ще пием по една студена вода ли??? Няма как да знаем дали продавача на по-късен етап ще има установени закононарушения. Смотана работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: