Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Даниел Митов: Не трябва да се драматизира толкова много списъка "Магнитски"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:32 / 16.02.2023Коментари (0)250
© NOVA
Не трябва да се драматизира толкова много списъка "Магнитски“.  "Това не е послание нито към ГЕРБ, нито към лидера Бойко Борисов. Това е послание към българските институции -  че не си вършат работата и им нямат доверие. Трябва да има реформи". Това заяви в студиото на "Здравей, България" заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в отговор на въпрос има ли опасност в следващ списък "Магнитски" може да бъде посочен и лидерът на партията.  

На въпрос викан ли е Борисов в посолството на САЩ, Митов подчерта, че няма никаква представа и на този въпрос трябва да отговори лидерът на ГЕРБ.

Отиваме на избори за победа. Не търсим подкрепа от никого освен от гражданите. Ако България няма кабинет след изборите – шансовете за излизане от политическата, икономическата и всякакви други кризи, намаляват драматично. Но нека не предпоставяме коалиция с ДПС и БСП, преди да са минали изборите", подчерта той, коментирайки въпрос дали партията ще направи и невъзможното след изборите – дори и ако това означава политическа щета,  за да има кабинет.

По думите му независимо от най-новите социологически проучвания преди вота – разликата ни с коалицията ПП-ДБ си е разлика, но по време на вота тя ще се увеличава. "Обикновено коалициите имат най-голям прилив на ентусиазъм в началото. В течение на кампанията не очаквам коалицията ПП - ДБ да нараства. Точно обратното. По-скоро ще се очертават различията в динамиката на техните отношения", посочи той. И допълни: "Аз съм сигурен, че ПП и ДБ могат да си говорят, че и сега не трябва да се прави правителство,  а трябва да се ходи избори наесен. Те се целят в местните избори, като все едно ще цъфнем и вържем. Това си го говорят в публичните разговори".

Според Митов, за да направи ГЕРБ оферта за управление, трябва да е наясно кои партии са в НС. "Има партии на ръба. Има такива, които не е ясно ще влязат ли – или не. Има варианти, които опитахме последния път – експертен кабинет с по-широка подкрепа, без ярки политически фигури, който все пак да извади държавата от ступора, в който се намираме. Ще преценим възможностите, когато знаем каква конфигурация има в парламента. Ние отиваме за победа. Ще се борим за максимално голям брой депутати, които ще ни позволят този път, дай Боже, да не зависим от политически играчи, които са откровено безотговорни", категоричен е Митов.

Той подчерта, че ГЕРБ в момента не търси подкрепа от никого. "Не търсим никого. В момента партиите са в режим конкуренция за  търсене на доверие от гражданите. България трябва да излезе от кризите, в които е в момента. Какво правим за Шенген, съдебна реформа, еврото? Проблемът с цените и какво ли още не?", попита Митов.

На въпрос за това дали има притеснения, че лидерът на партията ще влезе в следващ списък "Магнитски", той коментира: "Това не е послание към лидера на ГЕРБ, а към институциите у нас. Няма им се доверие. Ние знаем какво трябва да правим. Трябва да знаем оттук насетне като държава да продължим усилията, но да продължим разумно, за да не правим реформа на реформата."

Още по темата: общо новини по темата: 13
27.02.2023 »
19.02.2023 »
19.02.2023 »
16.02.2023 »
15.02.2023 »
15.02.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: