Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дадоха "Капана" за пример пред цяла Европа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:29 / 16.11.2020Коментари (1)417
©
Първият квартал на творческите индустрии в България – Капана вече е част от европейската листа с градове, разработили иновативни решения за опазване на културното си наследство. Кварталът беше избран след процедура, която стартира през февруари, заради местните политики и дългосрочни планове за развитие на културното наследство, което представлява.

Капана – квартал на творческите индустрии е от водещите проекти, стартирал с инициативата Европейска столица на културата, и днес продължава да се надгражда от различни предприемачески активности и социални партньорства.

Селекцията “Културно наследство в действие" се реализира с подкрепата на програма "Творческа Европа“ с водещото участие на организации като EUROCITIES, ERRIN, Europa Nostra и Съвета на архитектите на Европа. Те се обединяват, за да изберат градове и региони в Европа, които са разработили иновативни политики, проекти и събития и които към момента се прилагат успешно от местните власти.

Квартал Капана, заедно с още 31 места от Стария континент, бе включен и в каталог, който ще се препоръчва като успешен модел на останалите градове с културно наследство, на които предстои да търсят начини за съживяване на своите пространства. В каталога са включени добри примери от Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Франция, Италия и др. с фокус върху паметници, дигитални платформи, фестивали, музеи, крепости и др.

Инициативата се подкрепя от Комисаря по "Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“ Мария Габриел, която казва: "Културното наследство е мост, който свързва нашето минало, настоящето и бъдещето ни. Принадлежи на всички нас и е част от това, което ни определя. Инвестирането в културно наследство е стратегическо за градовете и регионите; подпомага социалното сближаване и гражданско участие".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много тъжно ... този квартал е първо жилищен ... а сега е пивницата на града ...с всичките негативи за живеещите в квартала...1.шумово замърсяване денем над 55децибела нощем над 45 децибела...достигащи до над 130децибела.,2.обгазявани от турски скари на дървени въглища и газ от дюнерите.,3 воня от запушената канализация от над 300 разрешителни за кръчми с над 5000 места.,4.преливащи от боклуци кошове зад халите над 15 контейнера и съответната смрад от тях.,5.паркиране и достъпна среда- никаква за живеещите в квартала...6."бизнес" интереси на п.стоянов,цацаров.,м.радев,хр.бонев,ат.узунов,тоте
в,димитров,кацарски-чераджийски,каназирева,и много знайни и незнайна гейберастка сволач.7.,тази статия е прах в очите на тези които не знаят за реалното състояние на квартала и града...за сега спирам до тук...мога още точки да изброя и съм длъжен да кажа че това не е поредния хейт....
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: