Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ДБ: Представителят на държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас" 4 години не е пращал отчети
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:58 / 01.11.2022Коментари (0)312
© Демократична България
Представителят на държавата в “Лукойл Нефтохим Бургас" АД Красимир Първанов, чийто мандат в Надзорния съвет на дружеството е изтекъл, ще бъде сменен чрез друг представител, който ще бъде избран с конкурс. Това става ясно от отговор на министъра на Енергетиката Росен Христов на писмен парламентарен въпрос на народния представител от “Демократична България “ Ивайло Мирчев, съобщават от пресцентъра на "Демократична България“.

На 19 октомври Мирчев попита министъра дали планира да инициира смяна на представителя на държавата в рафинерията, при положение, че той “систематично не е изготвял отчети за свършената от него работа като такъв и с действията си не защитава българските интереси".

Министър Христов не е убеден, че Първанов не защитава българските интереси, защото в отговора си, подписан с дата 28 октомври, моли депутата да подкрепи твърдението си с информация, която да прати в министерството и в отговорните институции, които да предприемат съответните действия. Христов обаче заявява, че във ведомството му “се разработва процедура, въз основа на която за първи път по прозрачен и обективен начин да бъде избран представителят на държавата в посоченото дружество".

“Ще настояваме това да се случи до края на този месец, защото страната ни търпи огромни щети от бездействието по казуса “Лукойл" и “Литаско", коментира във фейсбук страницата си Ивайло Мирчев. По думите му, “една от причините “Лукойл" да мародерства на пазара на горива в България е нищоправенето на представителя на държавата в компанията". Според депутата от ДБ това, че държачът на “златната акция" не работи в интерес на България е видно от факта, че за 4 години той не е предоставил каквато и да е информация на Министерството на енергетиката, въпреки че има задължението да представя тримесечни отчети.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Kатастрофи Великотърновско
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: