Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕлагоевград
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ƒ-р  унчев: »маме повече починали, защото имаме повече болни
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 09:55 / 13.08.2020 оментари (48)111
© Plovdiv24.bg
"—мъртността се функци€ на заболеваемостта. —лед като дълъг период имахме по 1500 случа€ седмично, това води и до покачване на смъртността. »маме повече починали, защото имаме повече болни. “е пък от сво€ страна се дължат на повече заразени хора у насУ.

“ака доц. д-р јнгел  унчев коментира в ефира на Ќова завишени€ брой на починали с Covid-19 в страната.†

ѕо думите му в†Ѕългари€ смъртността от нови€ коронавирус е около 1%. "ѕроцентът на смъртността варира от 0.7% Ц 0.8% до 1.5% Ц 2%, като в страните с най-висока смъртност е около 2.5%. ” нас е 1%У, каза той.

"Ѕългари€ не е откъсната от света и не е остров на благоденствието, заразата продължава да се разпростран€ва",категоричен бе доктор  унчев.†

ѕо отношение на здравната система и дали ще издържи на големи€ брой заболели,  унчев посочи, че винаги са се стремили за улеснение на хората да има н€какви репери.

ƒори да имаме 1000 болни с коронавирус, ще ги лекуваме и системата ще издържи, за€ви  унчев.

"ѕо-важното е дали случаите са струпани на едно м€сто, или са дифузно разпространени. јко са разпръснати, системата ще издържи, т€ и сега издържа, но има много гол€ма умора и се хвърл€т огромни ресурсиУ, посочи той.

"“ам, където има по-гол€мо струпване на случаи като –усе, ¬арна, Ѕлагоевград, ѕазарджик, където в —пешна помощ имат растеж на заболеваемостта, реагираме веднага и се опитваме да вземем мерки и до н€колко дни до седмица има нормализиране. Ќ€маме нови случаи в старчески домове в –усе и ¬арна, а това значи, че сме овладели положението. “аван н€ма.  олкото и да са случаите на COVID-19, здравната система е направена, за да лекува хората. ўе направим всичко, за да ги настаним н€къде дори да са 1000 болни.

Ќ€ма да достигат здравните специалисти и ресурсите, така че да е ефективно лечението, но ще ги настан€ваме и ще ги лекуваме. Ќ€маме избор. Ќ€ма как да се изпращат лекари. Ќ€маме ресурса на  итай например. –аботим с това, което имаме. Ќ€маме избор, ще лекуваме хората. ѕреди имаше страх какво да правим, като дойде човек с коронавирус. —ега този страх го н€ма.  оронавирусът, колкото и да е странен, все пак е вирус и лечението е почти идентично като при другите вирусни инфекцииУ, допълни той.

"»ма готовност във вс€ка една област за увеличаване на бро€ на болничните легла при необходимост. Ѕ€ха разпределени гол€м брой апарати за изкуствено дишане във всички болници. »маше както дарени€, така и закупени от държавата и бро€т им не е малък. ¬ъпросът е, че във вс€ка една болница интензивните легла са най-лимитираното число. ќсвен това ние н€маме само COVID. »нтензивни легла тр€бва да продължава да се използват за хора в тежко състо€ние и пострадали при катастрофи и това са поне 1/3 от леглата. Ќие сме длъжни да не ги остав€ме без медицинска помощ. “ам б€ха вложени огромни ресурси и всичко вече е налице като лични предпазни средства, с които имаше проблеми в началото, дезинфектанти и информаци€та какво да прав€т лекаритеУ, посочи той.

"Ќе само обмисл€ме допълнителни отделени€, но е и заложено в заповедта на здравни€ министър, където са фиксирани 3 етапа на включване на отделени€ и има такава възможност. ѕри ограничени€ ресурс от хора, както и да разпредел€ме специалистите, те са толкова. —пециалистите по инфекциозни болести в Ѕългари€ са около 140. "–еагираме в зависимост от ситуаци€таУ, добави  унчев.

¬ъв ¬арна например почти удвоихме леглата, които и в момента могат да работ€т. »маме предвид и болницата в ƒевн€, ко€то може да стане изц€ло за COVID, ако е необходимо. »ма готовност във вс€ка една област за увеличаване на бро€ на леглата при необходимостУ, допълни той.
ќще по темата: общо новини по темата: 3680
20.09.2020 »
20.09.2020 »
20.09.2020 »
20.09.2020 »
20.09.2020 »
20.09.2020 »
предишна страница [ 1/614 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
— ƒани  ирилов могат да основат мозъчен тръст
0
 
 
»нтересно ми е като н€ма достатъчно персонал,новоразкритите легла кой ще ги обслужва и колко ще е качествено...???рЯІРрЯ§Ф
0
 
 
—ъвсем нормално е това. “о€ €вно дори не си дава сметка какво признание изтърва с ти€ си думи.
0
 
 
Ѕегай политик.Ќе ке наричай ƒоктор.
0
 
 
бе ти не си на трудовата борса. ей тва е некадърник ако н€кой не е виждал!
0
 
 
 ато доктора от ƒобрич ли, за когото вчера Ќќў излъга, че е умр€л! ѕобъркахте роднините му!
0
 
 
јбе цылата историыа да умрат дртите хора
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
∆ена открита мъртва в ѕловдивско
ѕърви€т учебен ден
ѕарламентарни избори 2021 г.
√ригор ƒимитров на турнири през 2020 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕлагоевград и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: