Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цигари в тайници, кухини и багаж задържаха митничарите на Дунав мост - Русе при три проверки за един ден
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:22 / 11.05.2022Коментари (0)385
©
Снимката е илюстративна
Цигари, укрити в тайници, конструктивни кухини и багаж, задържаха митническите служители от ТД Митница Русе при три отделни проверки само в рамките на един ден. В района на ГКПП Дунав мост - Русе са установени общо 3190 кутии (63 800 къса) цигари с български акцизен бандерол, но непридружени от опростен придружителен документ по  чл. 76а, ал. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). 

На 09.05.2022г., късно вечерта, в района на ГКПП Дунав мост - Русе е извършена проверка на пътнически микробус с българска регистрация. Двамата мъже, пътуващи с него, заявили, че отиват в Полша с автомобил, взет на заем от роднина. След сканиране с мобилна рентгенова система и извършване на щателна митническа проверка митническите инспектори установяват, че конструктивни кухини на превозното средство са преработени и са превърнати в тайници, в които са укрити цигари. Общото количество открити тютюневи изделия е 630 кутии (12 600 къса), всички облепени с валиден български акцизен бандерол.

Пътникът в микробуса признал, че цигарите са негови - за лично ползване и за роднини, но не могъл да представи за акцизните стоки опростен придружителен документ по  чл. 76а, ал. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Съставени са му два акта за установяване на административно нарушение - един по ЗАДС за цигарите и втори по Закона за митниците за тайниците в превозното средство. 

По-рано същата вечер, отново в района на ГКПП Дунав мост - Русе митническите служители извършват проверка на друг пътнически микробус с чужда регистрация, пътуващ за Германия и управляван от български гражданин. В багажа на шофьора са открити 480 кутии (9 600 къса) цигари, всички облепени с валиден български акцизен бандерол, за които шофьорът заявил, че е смятал да ги продаде в Германия.

Същия ден, 9.05.2022 г., при трети случаи отново в района на ГКПП Дунав мост – Русе митническите служители спират за проверка лек автомобил, също с чужда регистрация и управляван от български гражданин. В хода на контролните действия митническите инспектори намират на различни места във фабрични кухини на превозното средство общо 2080 кутии тютюневи изделия (41 600 къса), всички облепени с валиден български акцизен бандерол. Водачът на автомобила признал, че цигарите са негови и смятал да ги продава на дребно в Германия. 

При двата случая с пътуващите за Германия български граждани на водачите на превозните средства са съставени актове за установяване на административни нарушения по ЗАДС, тъй като са превозвали акцизни стоки - цигари без необходимите документи.

При друг случай, няколко дни по-рано - на 06.05.2022 г., митническите служители извършват проверка този път в  района на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат на български микробус с ремарке, пътуващо в посока Западна Европа и управлявано от български гражданин. В конструктивни кухини на превозното средство са открити 600 кутии (12 000 къса) цигари с български бандерол. На шофьора е съставен акт по ЗАДС след като не представил необходимите документи по ЗАДС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: