Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чонтов от гонката: Аз съм праведен човек и разумен гражданин
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:50 / 16.01.2023Коментари (0)229
"Сега не е моментът да говоря“ – това бяха единствените думи пред журналисти днес в Съдебната палата на Иван Чонтов, който спретна гонка с полицията, а след това бе издирван, предаде репортер на Burgas24.bg.

Преди минути Бургаският районен съд остави ареста 20-годишния младеж. Той от своя страна поиска по-лека мярка за неотклонение. И сподели, че във фаталната вечер е бил  уплашен и притеснен  някой да не му навреди. Иван подчерта, че е студент. "Аз съм праведен човек и разумен гражданин. Ще оставя да вземете решението каква да е моята мярка", каза още пред съда Чонтов.

Според Районен съд – Бургас Иван е привлечен като обвиняем за престъпления, за които в особената част на Наказателния кодекс се предвиждат наказания "Лишаване от свобода" до една година или пробация, поради което и първата изискуема предпоставка за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" е налице. От събраните към момента доказателствени материали може да се направи обосновано предположение на този етап от разследването, че Иван   е извършил деянията, за които му е повдигнато обвинение. Бургаският районен съд намери, че в случая са налице както опасност от укриване на обвиняемия, така и опасност същият да извърши престъпление, ако не бъде задържан. "Опасността от укриване на обвиняемия се извежда от поведението му при опита за задържането му от органите на реда. Същият предприема бягство от опитващите да го задържат полицейски служители, като нито подадените звукови и светлинни сигнали, нито сигнала със "стоп палка" го мотивират да преустанови движението на управлявания от него автомобил. Следва да се отбележи, че спрямо него са възпроизвеждани изстрели със "стоп патрони" от полицейските служители и е използвано помощно средство "шипове", но дори и след възпроизведените изстрели и със спукани гуми водачът продължава да управлява автомобила си", казва в мотивите си съда. Констатирани са и множество щети по чуждо движимо имущество, нанесени от водача вследствие на удари на неговия автомобил при преследването с автомобилите на правомерно движещи се други МПС-та, а преследването се "пренася" дори извън рамките на гр. Бургас, а именно на територията на с. Равадиново. Не на последно място, съдебната инстанция отчете и фактът, че причина за създалата се ситуация е опит на обвиняемия за противозаконно отнемане на чужда движима вещ - мобилен телефон. "Изложеното безспорно очертава обвиняемият като лице с висока степен на обществена опасност, склонен както към неспазване правилата на ЗДвП, така и да върши престъпления от общ характер", според Районен съд - Бургас. Бургаският районен съд намери за неоснователни доводите на защитата за ниска степен на обществена опасност на деянието и дееца.

Чонтов  бе арестуван в петък сутринта след сигнал, че босоног съмнителен млад мъж е забелязан в близост до хотелски комплекс, разположен на плаж “Каваци". Полицейски патрул  задържа бургазлията и го отведе в РУ Созопол за изясняване на детайли по случая.  Чонтов   няма криминални прояви. Тестовете за алкохол и наркотици са били отрицателни.

Припомняме, че около 20.00 часа в четвъртък бе получено съобщение за инцидент, при който млад мъж с неадекватно поведение се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев" и “Македония". 

Веднага след това е получен нов сигнал за неправилно паркиран джип върху пешеходната пътека на същите две улици. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, неадекватният мъж се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил по бул. “Христо Ботев" в посока ж.п. гара Бургас. 

Чонтов преминал през бул. “Иван Вазов", ул. “Спортна", бул. “Тодор Александров" и местността “Пода" в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспорт. 

Полицаите са поставили лента с шипове в района на пътен възел Созопол, през които Чонтов е преминал и със спукани гуми продължил да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки си в паркиран на ул. “Стара планина" лек автомобил, със старозагорска регистрация. Неадекватният мъж успя да избяга и бе издирван цяла нощ от полицейските служители.


Още по темата: общо новини по темата: 4
24.01.2023 »
16.01.2023 »
13.01.2023 »
13.01.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: