Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цените по морето през лятото може да паднат драстично
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:08 / 03.04.2015Коментари (12)281
© Bulfoto
Цените по морето през летния туристически сезон може да паднат драстично. Най-вероятно липсата на руснаци и украинци ще принуди много хотелиери да намалят цените си, твърдят от бранша. Очаква се в следващия месец и половина да разберем дали това лято ще дойдат 400 000 руснаци и около 100 000 украинци. Ако се окаже, че това няма как да се случи, хотелиерите със сигурност ще търсят свои начини, за да спасят сезона, коментира доцент Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

"Твърде силната обвързаност на туризма ни с руския пазар ни изигра лоша шега. Сега тези хора ги няма и трябва да се спасяваме.

Първата крачка е намаляване на цените, за да ни посетят евентуално повече българи", коментира хотелиер от морската столица, цитиран от chernomore.bg. Според нето е твърде възможно това лято да се свалят цените в хотелите и да се пускат много изгодни оферти с цел да се привличат гости.

Ниските цени могат да привлекат и почиващи от България. Така техните пари няма да изтекат в Гърция или Турция, а ще останат в страната ни. Това може да окаже благотворен ефект върху бизнеса ни, анализира Стоян Маринов.

Около 20 000 са записаните ранни рускоезични туристи за предстоящия летен сезон по морето, коментира още експертът за "Монитор". Сега, поради неблагоприятните условия, имаме около 80% спад, ако се доверим на цифрите от туроператорите", каза доц. Маринов.

Той посочи, че остава другите да бъдат "купени", както казват туроператорите, с различни промоции, бонуси и други рекламни трикове и отстъпки, през оставащите месеци до началото на активния сезон. В разгара на лятото ще продължи и активното привличане на туристи, като се правят записвания с отстъпки в последната минута през юли и август.

"Ние трябва да търсим руските и украинските туристи, защото един спад от например 100 000 души трудно ще бъде компенсиран от западните пазари. Важните туристически борси в Москва и Киев минаха, но няма нова информация. Това, което се знаеше преди това, е, че ситуацията е неблагоприятна и тази информация си остава", посочи още доц. Маринов. Той допълни, че никой не може да каже колко точно туристи ще дойдат през лятото в България, защото всички чакат.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То тази година, ще го изпускат, че да му чистят дъното рџ?Ђ
0
 
 
Те и до сега не са били качествени услуги ...
+1
 
 
Нацъкаха ги хотел до хотел. Вече въздух не стига. Плажните ивици обсипаха с шезлонги и чадъри по 7 и кусур пари плащаш за да седнеш. Руснаците не идват. Българите усетиха хубавите плажове по Гърция, Турция и не знам къде си още. Е, бат Бойко препоръча на депутати и министри да почиват по родното Черноморие. Дано го напълнят!
+2
 
 
Румънците казват същото за услугите, в собствената си държава и казват че са много доволни в БГ. :)
+1
 
 
колкото и да паднат няма да има тези условия,като например южните ни съседки.лично мен ме съмнява да привликат вниманието ми.
+4
 
 
Никога не сте мислели за българския турист, егати русофилите
+5
 
 
Хаха, време беше да ви се бие шута в г*за. Много се надявам българите да не се излъжат да идат по родното ни черноморие, не може ние да плащаме по 60-70-80лв, а немците да почиват тук за по 20лв.
+4
 
 
Снимката на темата ще привлече повече туристи според мен! хахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: