Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бургаската полиция действа на пълни обороти! Щракнаха белезниците на 19 души!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:37 / 15.03.2023Коментари (0)656
В резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, провеждаща се на територията на ОДМВР Бургас, към момента са задържани общо 19 лица. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас. 

Образувани са осем бързи производства и две досъдебни производства. Проверени са 569 МПС и 809 лица, като са установени две лица, обявени за издирване. В 112 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност, също са извършени проверки. Със съдействието на служители от НАП – Бургас поради липса на фискално устройство са затворени три търговски обекта. Иззети от служители на Районно управление – Средец са 80 л. алкохол без бандерол.

В Пето Районно управление Бургас е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 167, ал. 2 от НК – "Който предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева". Производството е образувано с разпити на свидетели, според които са им предложени по 50 лв. за да гласуват на предстоящите избори за конкретна политическа партия. Извършителят на престъплението е задържан и е извършено претърсване в дома му. Предстоят разпити пред съдия на свидетелите и разпознавания.

Служители от Районно управление – Поморие задържали непълнолетен младеж от крайморския град, като намерили и иззели близо 50 гр. амфетамин и марихуана, подготвени за разпространение. Помориецът е задържан за срок до 24 часа.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Руен за осъществени иманярски действия са проверени два адреса в селата Череша и Добра поляна, обитавани съответно от 32 годишен мъж и 55 годишен криминално проявен, извършвал и преди време иманярска дейност. Намерени и иззети са металотърсачи, както и различни предмети с културно-историческа ценност / римски монети и части от накити/, които ще бъдат предадени на специалисти за датиране. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В продължаващата полицейска операция са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", бургаската жандармерия и НАП – Бургас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандали в Народния театър
Бюджет 2024
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: