Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Българската Коледа" събра близо 2 милиона и половина лева
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:23 / 26.12.2021Коментари (0)313
Благотворителната инициатива на държавния глава "Българската Коледа“ в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение продължава. Над 2 455 000 лева достигна набраната сума за деветнадесетото  издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя в Народния театър "Иван Вазов“ под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева.

Към момента са изпратени над 345 000 дарителски кратки съобщения на номер 1117  и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в последния ден на месец ноември. От тогава до сега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили  2 055 000 лв., a над 55 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

В подкрепа на децата с тежки заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.  Тази година концертът  бе реализиран от екипа на "Дрийм Тийм" и излъчен пряко по бТВ и Българското национално радио. Спектакълът ще бъде излъчен отново и тази вечер в ефира на БНТ 4 от 20.30 часа.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър "Иван Вазов“ се включиха обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, "Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група "Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла бяха актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева. Участие взеха и детска вокална група "Бон-Бон“, възпитаници на "Voice Academy“, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група "Нови гласове“ от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия. В спектакъла с рецитал се включи и актьорът Владимир Пенев.

В рамките на спектакъла бяха отправени послания за солидарност и съпричастност от любими български музикални изпълнители, от олимпийските ни шампиони, волейболните ни таланти, изявени спортисти, лекари, общественици и журналисти, които също се включиха с призива за подкрепа на инициативата, посветена на здравето на българските деца. На сцената излязоха и деца, подпомогнати от "Българската Коледа“, за да разкажат за своите усилия и мечти. Бяха излъчени репортажи за осигурената от инициативата подкрепа за деца и дарената в лечебни заведения специализирана апаратура. По време на концерта хиляди българи се присъединиха към каузата като дариха и показаха на децата, че не са сами в борбата им с болестта.

Вече 19-та година общите усилия на хиляди добродетелни българи, които правят възможна каузата "Българската Коледа“, утвърждават дарителските традиции в страната и печелят обществена подкрепа за благотворителността. През годините на своето съществуване благородната кауза на "Българската Коледа" е набрала близо 40 млн. лева.

Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори, инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за 28 лечебни заведения от цялата страна.

19-ото издание на "Българската Коледа“, което ще продължи през цялата 2022 г., е под надслов "Дари надежда на дете в беда“ и е посветено  на децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

Още по темата: общо новини по темата: 118
13.12.2023 »
30.12.2022 »
24.12.2022 »
23.12.2022 »
16.12.2022 »
26.01.2022 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: