Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България се завръща на туристически пазар в Полша
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:30 / 22.02.2021Коментари (0)348
©
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри българско туристическо представителство във Варшава, Полша.

С откриването на българското туристическо представителство двете страни ще имат възможността да активизират своето взаимно и ползотворно сътрудничество и след 30 години България отново ще се завърне на туристическия пазар в Полша, заяви министър Николова по време на откриването.

Офисът беше открит съвместно с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с ресор туризъм в Министерство на развитието на Полша. Гост на събитието беше и Рафал Шлахта, председател на Полската туристическа организация.

По думите на министър Николова чрез обединяванито на усилията двете страни имат възможност не само да засилят съществуващото двустранно сътрудничество, но и да инициират нови съвместни проекти - създаване както на обща туристическа бизнес мрежа, така и инвестиционни програми за развитието на туристическия продукт, човешките ресурси и обмена на туристическа информация.

Вицепремиерът уточни, че туризмът бе издигнат от българското правителство сред приоритетните сектори на икономиката.

"Нашата цел е да утвърдим страната си като целогодишна дестинация", заяви тя. 

Добави още, че Полша е сред 10-те водещи пазара за входящ туризъм у нас. През 2019 г. туристическите посещения на полски граждани са 420 980. От началото на 2020 г. до 20 декември 2020 г. над 85 хил. полски туристи са пренощували в местата за настаняване в България, като основната част от тях са пристигнали в България с цел морски или бизнес туризъм.

От думите на министъра стана ясно още, че България е добре позната дестинация сред полските туристи за морски и летен туризъм. Възможностите, които ние предлагаме, обаче са много повече и ни предстои още съвместна работа за промотиране на дестинацията, бе категорична тя. И уточни, че страната ни предлага чудесни възможности и за културен, балнео и СПА, селски, гастрономически и винен туризъм, както и многовековна история и богата култура. Не на последно място тя изрази надежда, че сътрудничеството в областта на туризма между България и Полша ще допринесе с много нови стъпки за взаимното разбирателство и приятелството между двата народа и за още по-високи постижения в областта на туризма.

Приветствам откриването на националното представителство на България и изразявам благодарност на всички лица, които са работили за това, заяви г-н Гут-Мостови. Той посочи още, че това ще допринесе за увеличаване на туристообмена между двете страни, и допълни, че България е един изключително атрактивен пазар за полските туристи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: