Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България отбелязва Ден без асансьори
Автор: Пламена Николова 09:55 / 13.04.2021Коментари (0)357
©
На 28-ми април, сдружение БГ Бъди активен ще разпространи посланието за нуждата от ежедневна физическа активност и как изкачването на стълби може да бъде един лесен и достъпен начин да продължим да се движите ежедневно, въпреки наложените ограничения, съобщиха за Varna24.bg от сдружението.  "Ден без асансьори“ е инициатива, която насочва вниманието към значението на физическата активност като цели да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. 

 Във времена, когато много хора прекарват огромна част от времето си у дома поради пандемията, Световната здравна организация представи новите насоки за физическа активност, които подчертават, че всеки, независимо в коя възрастова група спада трябва да бъде физически активен и че всеки вид движение е от значение. Новите насоки препоръчват поне 150 до 300 минути умерена до енергична аеробна активност на седмица за всички възрастни, включително хора, живеещи с хронични заболявания или увреждания, и средно 60 минути на ден за деца и юноши. Новите насоки на СЗО насоки подчертават колко е важно да бъдем активни заради нашите тела и умове и какви са благоприятните резултати от това за всички възрасти и професии. 

“Статистиката показва, че всеки четвърти възрастен и всеки пети юноша не получават достатъчно физическа активност. Не трябва да забравяме, че редовната физическа активност допринася за здравето на имунната система", казва Румяна Киризиева от БГ Бъди активен - “Също така нека не забравяме, че използването на стълбите е страхотен алтернативен вариант на фитнес залата, и може да ни помогне да разнообразим  упражненията в домашните тренировки."

В Ден без асансьори традиционно се включат хора, организации, влогъри, популярни лица, компании и институции от десетки държави oт цял свят, като покажат своята подкрепа и разпространят посланието за необходимостта от ежедневна физическа активност. Всички те ще покажат своя личен пример по темата с цел да мотивират повече хора да го последват. 

Инициативата е отворена за абсолютно всеки, който желае да се включи като сподели своя снимка и/или видео в социалните мрежи от неговия избор на стълбите с хаштаг #USEthestairs и #NoElevatorsDay2021. Специална покана за включване организаторите са изпратили до над 2000 училища в цялата страна, като целта е да се обърне внимание на липсата на достатъчно активно време при най-малките. Във фейсбук страницата  на събитието можете да намерите актуална информация и да намерите линкове към полезни статии, видео съдържание, идеи за включване, видео упражнения за физическа активност в домашни и офис условия и истории и факти за ползата от движението.

Повече за традиционния Ден без асансьори:

Инициативата "Ден без асансьори" се провежда за седма поредна година на 28-ти април 2021 (сряда).  Главната цел е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: