Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България и Черна гора с екшън план за обмен на опит в туризма
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:22 / 07.11.2017Коментари (0)922
©
България и Черна гора ще изготвят съвместно екшън план за обмен на опит в туризма. Документът ще бъде разписан и се очаква да бъде одобрен от страните през месец март 2018 г. Това стана ясно по време на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и Павле Радулович, министър на туризма на Черна гора. Двамата обсъдиха съвместни инициативи по време на най-голямото международно изложение за професионалисти в туристическата индустрия World Travel Market в Лондон.

Планът за действие ще се изготви от работна група, в която ще вземат участие представители на двете ведомства. Целите ще са базирани на Споразумението за сътрудничество в областта на туризма между България и Черна гора, което бе подписано през юни 2016 г.

Основен акцент в документа е задълбочаването на контактите и развитието на двустранните туристически връзки. Ще бъдат предприети и действия за по-доброто представяне на културно-историческите традиции, както и за улесняване на процедурите за обмен на туристи между България и Черна гора. Страните ще насърчават сътрудничеството в различни области по отношение на обучението на човешките ресурси в туристическия сектор, ще допринасят за взаимното участие в международни изложения, панаири, конференции и семинари, други международни рекламни, информационни и научни туристически събития.

Министърът на туризма на Черна гора заяви готовността на страната си да се запознае с добрите практики, които прилага България в сферата на инвестициите. Министерството на туризма създаде инвестиционна карта, в която влизат около 30 обекта. Целта е тя да бъде промотирана пред чуждестранни инвеститори, за да се насърчат и улеснят вложенията в сектора.

Радулович прояви интерес и към добрите практики, които прилага страната ни по отношение на зимния туризъм. "Сезон 2016/2017 г. беше най-успешен за туризма ни от влизането на България в Европейския съюз. Общият брой посещения на чуждестранни туристи бе 1,476 млн., като се постигна ръст от 19,6%. Очакванията са през предстоящия сезон тези резултати да се запазят, надградят и да постигнем устойчиво развитие", заяви министър Ангелкова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: