Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"България Еър“ дезинфекцира самолетите си с ултрамодерна UV технология
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:44 / 30.10.2020Коментари (0)281
©
Националният превозвач "България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда в експлоатация нова изключително модерна и иновативна UV технология за дезинфекция на самолетите си. От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препарати и за да осигури на пасажерите си най-висока степен на защита и комфорт при пътуване, предивсекиполетпомещенията в самолетите ще бъдат обработвани и със специално създадена за целта системасултравиолетовилъчи (UV) - HoneywellUV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности.

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тяразполага с разтегателни UV рамена, коитообработватседалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващихимикали.Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа.По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

"Приоритет на националния превозвач винаги е било да предлага на клиентите си сигурен и комфортен полет. Затова и от началото на пандемията полагаме изключителни грижи за дезинфекцията на борда на самолетите си. Въвеждането в експлоатация на новата машина е поредната стъпка в тази посока, като по този начин стремежът ни е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на "България Еър“ Христо Тодоров.

Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а "България Еър“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: