Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българи масово купуват лекарства от Гърция и Турция, били по-евтини
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:51 / 18.11.2020Коментари (38)736
©
Основни лекарства за домашно лечение на COVID-19 пристигат у нас по куриер от Гърция и Турция. Причините за международното пазаруване на лекарства са две – у нас често липсват основни медикаменти, а освен това цените им в съседните държави са доста по-ниски, дори като прибавим и стойността на куриера.

Още преди две седмици стана ясно, че някои от най-често използваните групи лекарства за лечение на коронавирус в домашни условия изчезват бързо от аптечната мрежа. Проблемът дошъл от страха на хората, че таблетките ще изчезнат от фармацевтичните складове и затова се презапасявали, обобщи тогава здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Въпреки че на заседание вчера в МС, на което министрите докладваха на премиера Бойко Борисов, че е направено нужното, за да бъдат осигурени най-необходимите медикаменти, в това число и чрез допълнителен внос  се оказа, чегрупи във Фейсбук вече са организирали трансгранична търговия, които да доставят най-нужното. От споделените в мрежата контакти на аптеки в Гърция и Турция става ясно, че фармацевтите в южните ни съседки ползват вайбър за поръчки и са свикнали да общуват с клиенти от България, предава "Монитор".

Оскъпяване на продуктите няма, купувачът поема допълнително единствено цената на куриерската услуга. За да е по-евтино пък, самите аптекари предлагат медикаментите да се пращат с обща поръчка за съответен град. Цените на антиколаголантите и антибиотиците зад граница също са по-различни от България – най-често са в пъти по-ниски. Така например един от най-често разпространените антибиотици за лечение на коронавирус у нас струва над 18 лв., докато в съседна Сърбия цената му е около 6 лв.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То се оказва че във Пловдив няма елементарни лекарства!
0
 
 
Дай да отворим една аптека бе...има и разносно аптека по селата менеджер по разносна турговия убеждавам..
0
 
 
В България, в областните и големи градове, трябва да има поне по една болница, или повече, които да имат поликлиники за всички отделения, ДА РАБОТЯТ НОНСТОП - ПО 24 ЧАСА, ДЕНЕМ И НОЩЕМ, В ДЕЛНИЧНИ И В ПРАЗНИЧНИ ДНИ, И КОИТО ДА ПРИЕМАТ БОЛНИ ЗА ПРЕГЛЕД И ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ, АКО Е НАЛОЖИТЕЛНА! Точно към тези болници ТРЯБВА ДА ИМА И ДЕНОНОЩНА АПТЕКА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ - като ги прегледат и им изпишат лекарства по средата на нощта и ги пуснат на домашно лечение - хората, които страдат, или придружаващите ги техни близки, да могат да отидат ДО ДЕНОНОЩНАТА АПТЕКА В ТЕРИТОРИЯТА НА ДЕНОНОЩНАТА БОЛНИЦА И ДА СИ КУПЯТ ЛЕКАРСТВАТА! Така е решен проблемът с ДЕНОНОЩНИТЕ АПТЕКИ В ДЕНОНОЩНИТЕ БОЛНИЦИ В ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА! А не някъде из големия град да обикалят и да търсят аптеки! ОСВЕН ТОВА: за възрастните болни, за трудно подвижните - на инвалидни колички и на патерици инвалиди, за ВСИЧКИ тежко болни - например от остра сърдечна недостатъчност, от остра бъбречна недостатъчност - за хемодиализа, за всякакви болнични изследвания и амбулаторно лечение, както и за откарването на изписани оперирани, които в никакъв случай не трябва да пътуват прави или седнали, като при това някои от тях да се тъпчат в градския транспорт и някой да ги удари в мястото на операцията - ЗА ТЯХ ИМА СПЕЦИАЛНИ ЛИНЕЙКИ, КОИТО ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНОНОЩИЕТО ОТИВАТ ДО ДОМА ИМ, ВЗЕМАТ ГИ, ОТКАРВАТ ГИ ДО БОЛНИЦАТА, А СЛЕД ТОВА ГИ ВРЪЩАТ - БЕЗПЛАТНО ЗА ПАЦИЕНТИТЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ И ВСИЧКИ РАЗХОДИ СЕ ПОЕМАТ ОТ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИТЕ КАСИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗПЛАТНИ АНТИБИОТИЦИ, КОИТО СА САМО С РЕЦЕПТА, както и много други лекарства - САМО ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ!!! Направете така и в България, нима е толкова невъзможно?!?!
0
 
 
Нашите производители продават всичко друго но не и лекарства
0
 
 
Оставете и за онази гнида шарана малко,че току виж се насрал!
+1
 
 
Лекарството ми за кръвно тук е 15 лева в Турция е 3.80, дали ще си го купя от тук рџ¤Ї
+1
 
 
А добро утро. От години се внасят лекарства по този начин. Няма смисъл да се плащат тук - цените са по-високи в пъти, а качеството е същото.
+1
 
 
Лекарство срещу мн. склероза в Турция е със 600 лв по евтино от България. Трябва всички, които се занимават с лекарства да бъдат разстреляни
0
 
 
НЕ само са по-евтини,Но са и по-вкусни....
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: