Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Брокер обясни защо са високи цените на имотите: В "пазарa на продавача" сме
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:24 / 29.11.2022Коментари (0)211
©
Бум на двустайните жилища при новото строителство. Според статистиката повече от половината нови апартаменти във Варна са двустайни, следвани от тристайните, а най-нисък е делът на тези с шест и повече стаи, предава БНТ.

Антон и Сълзица са на поредния оглед на жилище. Имат изисквания бъдещият им дом да е близо до морската градина във Варна, да има изглед към морето и задължително да е ново строителство.

"Ново строителство, защото искаме да си го обзаведем по наш си начин и стил. Търсим двустайно жилище", обяснява Антон Дончев.

"Предпочитам просторна дневна, за да може да се обособи кухненски кът, в който да има достатъчно място. За мен това е много важно и изложението", допълни Сълзица Янева.

Апартаментът, който разглеждат, е двустаен и, ако младото семейство го хареса, ще трябва да плати малко над 100 000 евро.

"Цените са такива, каквито са в момента на пазара и ние се съобразяваме с тези цени. Решили сме да вземем кредит за жилище", разказва мъжът.

В момента пазарът на имотите е в ситуация, която експертите наричат "пазар на продавача". Тоест за едно жилище има няколко купувачи, които са склонни да платят цената. Това поддържа високи цените на имотите.

"Очакванията ни са в следващите 6 месеца да има леко задържане на ситуацията и да навлезем в така нареченото "плато", в което да се изравнят продавачите и купувачите и да имаме възможност от страна на купувачите за по-добри сделки", поясни брокерът Владислав Манов.

След годините на пандемия брокерите отчитат ръст на продадените жилища с цел инвестиция.

"Ако става въпрос за живеене се търси имот с две и три спални, а ако става въпрос за инвестиция, най-търсеният апартамент си остава двустайният апартамент, защото е най-ликвиден. Тоест, когато решиш можеш най-бързо да го продадеш", обясни Владислав Манов.

По данни на статистиката през третото тримесечие на годината броят на новопостроените жилищни сгради е с 13% по-голям в сравнение със същия период на миналата година. Очакванията на експертите са тази тенденция да се запази и през следващата година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: