Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Британският посланик: Никога не е скучно в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:05 / 08.10.2014Коментари (0)366
©
"Никога не е скучно в България" - това обобщи Н. Пр. Джонатан Алан, посланик на Великобритания у нас, който пристигна в морската столица, за да се включи в проекта "Бъдещето на България", реализиран съвместно от Атлантическия клуб, Работилница за бъдеще България и община Варна. Пред хората, събрани в зала "Пленарна", той изнесе лекция, посветена на външната политика на двете страни в условия на нестабилна международна среда.

Малко по-рано той отговори на въпроси на журналисти. Помолен за коментар на резултата от парламентарните избори, той заяви: "Аз съм наблюдател, нямам роля, мога само да гледам какво ще бъде решено. Моята задача е да работя с тези, които българите избраха да влязат в парламента".

"В моята страна на предишните избори активността беше около 70%, тук, в България, това са трети избори - през 8 - 10 месеца, имаше и референдум. Това може би е малко уморително. Затова нека да видим дали политиците ще намерят начин да работят заедно".

Според посланик Алан "България отбелязва голям напредък, особено погледнат за целия период от 25 години. Аз съм оптимист, но искам повече скорост, директност, активност и независими органи. Скоро писах в блога си, че всички политици казват, че в България е различно след протестите, да видим как ще се реагира".

Попитан дали посещението му на предизборен митинг на ДПС е знак, дипломатът отговори : "Аз се вълнувам много от демокрация и избори. Това е интересно време, посетих кампаниите на трите големи партии - ГЕРБ, БСП, ДПС. Имах срещи с техни представители. Аз съм независим, беше много интересно за мен, научих много неща, видях отношенията между политиците и електората. В София е лесно за политиците и дипломатите да мислят за политика и сделки. Но, когато има изборна кампания, политиците трябва да говорят с хората. Затова исках да видя въпросите и мненията на хората към тях".

Според британския посланик всички говорят за енергетика, здравеопазване, икономика, европейски фондове.

"През последната година обаче българите изискват повече прозрачност и реформи. Мисля, че не знаем точно политиците какво ще отговорят, но може би ще стане по-ясно от програмата на следващото правителство, но кой знае кое ще бъде то - аз не знам. Интересно време е. Никога не е скучно в България!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: