Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Боян Чуков: Върви реална подготовка на война, Украйна и Тайван са като скачени съдове
Автор: Йоланда Пелова 15:29 / 18.06.2023Коментари (6)336
© Фокус
Втренчили сме се в Украйна, но събитията около Тайван се развиват с невероятна скорост и американците започват да прехвърлят своето внимание в Азия, и в Азиатско-Тихоокенския регион и имат нужда в общи линии конфликтът на територята на Украйна да бъде замразен. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Боян Чуков, геополитически анализатор и бивш офицер от разузнаването.

Според него Тайван и Украйна като конфликт са свързани помежду си и са като скачени съдове: "Независимо от това кой какви декларации прави в публичното пространство, и американци и китайци се готвят за въоръжения сблъсък. Върви реална подготовка на война. Долната камера в САЩ прие закон за защита при нападение на Тайван, т.е. подготвена е законовата база, включително за налагане на санкции на Китай. Тайванските власти вече не отричат, че американски инструктори подготвят тайванските войски. Това е причината САЩ да търсят замразяване на конфликта в Украйна и да се дистанцират от него", отбеляза той. 

"До тук украинците не могат да се похвалят с абсолютно нищо по отношение на своето контранастъпление. Това го подсказват и повечето западни анализатори, които започват да говорят, че то ще продължи много дълго време и няма да завърши така бързо. В общи линии новата техника, която получиха от Запада не промени ситуацията на бойното поле, обаче може да се твърди и то съвсем сериозно, че мизата и от двете страни, залозите се увеличават. Защото в момента се провежда едно от най-големите военно-въздушни учения на НАТО в Източна Европа - някъде около 250 самолета. Съвсем бързо те могат да станат 500, което може да предизвика обявяването на небето над Украйна за безпилона зона, т.е. НАТО да се намеси. От друга страна руснаците също предупреждават, че ще поставят своята ядрена триада под пълна бойна готовност, т.е. и от двете страни имаме заплахи, просто да видим на кого ще му издържат нервите и кой първи ще направи крачка назад", каза още Чуков.

По думите му по отношение на конфликта в Украйна, той вече напълно се интернационализирал, тъй като на територията на Украйна се бият някъде около 12 000 поляка: "Съвсем скоро по руските телеграмни канали излезе информация, че е пристигнал спецназ от Германия, Великобритания и Полша, който също участва в настъплението. Така че бавно, без официално да говорим, че НАТО се е включило във войната, реално вече войници от страни-членки на НАТО участват в бойните сражения. Нещо повече вече е много сложно и да се говори за това, че това са някакви наемници, тъй като реално това са офицери и войници на редовна служба, които разбира се официално, за да легитимират своето присъствие на украинска територия казват, че са напуснали армията и са просто наемици и са доброволци. Проблемът е, че нещата стават много сериозни и руснаците започват да говорят, че при това развитие на нещата ще се стигне до употребата на тактическо ядрено оръжие. Аз лично съм обезпокоен, защото известният руски геополитик Сергей Раганов, който е либерал от 90-те години, и който е по принцип противник на Владимир Путин, той е така да се каже от хората на Борис Елцин, той предложи Русия да използва тактическо ядрено оръжие, за да охлади този план, който има в Западна Европа и в американците по отношение на Русия и по този начин да бъде избегната употребата на стратегическото ядрено оръжие", обясни анализаторът.

Още по темата: общо новини по темата: 3420
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"Съвсем скоро по руските телеграмни канали излезе информация...." - тук окончателно умря "експертният анализ" на "неутралния анализатор" Чуков.
на 18.06.2023 г.
+1
 
 
докато московски и китайски нечовешки режими не са свалени, копейки-чуковци ще имат прехрана дори в страни-членки на НАТО и ЕС.
Aнонимен
на 18.06.2023 г.
+2
 
 
Другарят Чукундуров е бивш офицер от съветското разузнаване, и настоящ от руското военно разузнаване, постоянно пребиваващ в България…
Осветлението на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстното до ж.п.линията на КЦМ, работи през деня от няколко седмици
на 18.06.2023 г.
+2
 
 
Изключително гнусен путинофил.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: