Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов се сопна на Гърция: Крайно време е съседите да спазват правилата, и на нас ни е трудно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:22 / 19.03.2015Коментари (1)261
©
Министър-председателят Бойко Борисов заяви в Брюксел, че страната ни е направила всичко възможно за провеждането, в рамките на заседанието на Европейския съвет, на дискусия за Енергийния съюз и всички свързани с него теми.

"България беше най-лоялната, най-принципната, изпълнявайки абсолютно всички указания на Европейската комисия, и на практика се лиши от три големи договора", посочи премиерът Борисов.

"Нашето настояване ще бъде да се вкара газовият хъб, да се подпомогне финансирането на интерконектора с Гърция, нашите находища "Хан Аспарух", "Терес", "Силистар", допълни Борисов.

По думите на Борисов страната ни подкрепя от самото начало санкциите спрямо Русия, носейки изключително тежки загуби от това, особено в областта на туризма.

"Това се отчита и аз се надявам да се спазва примирието, договорено в Минск, и да се установи траен мир в региона. Защото когато Северният флот прави учения, всички други страни също са в бойна готовност и това са много средства за въоръжаване, пагубно за икономиките, които едва се съвземат от финансово-икономическата криза в предишните години. Надявам се ЕК и Русия да намерят правилното сечение за народите", коментира премиерът.

В отговор на журналистически въпрос министър-председателят посочи, че през последните години, независимо от управлението в Гърция, страната поставя искания за средства и за отлагане на плащания.

"Четири години България спазваше всички указания, остана с най-нисък бюджетен дефицит. Сега пак ще паднем под 3%, разчетите показват 2,8 на сто. И на нас ни е трудно, видяхте колко трудно постигаме плащането на стари дългове, но го направихме. Крайно време е нашите съседи, които искат да бъдат в Еврозоната, в Шенген, където България все още не е, да спазват правилата за които са поели ангажимент", заяви Борисов.

В коментар на днешното обръщение на държавния глава в Народното събрание, Бойко Борисов потвърди позицията "за" референдум относно изборното право.

"Толкова усилено събирахме подписи за този референдум - близо 500 хиляди събрахме. Така че сме абсолютно "за", заяви той.

Министър-председателят посочи, че България има изключително добър и достоен президент и определи като изключително добро взаимодействието и синхрона с него, особено в сферата на външната политика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.03.2015 г.
+1
 
 
Не случайно му викат "кученцето на Меркел"
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Дете от Враца бе простреляно в главата
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: