Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: С Борис Джонсън осъдихме расистките прояви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:29 / 18.10.2019Коментари (0)592
© Фейсбук
Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много високо ниво.Това констатираха министър-председателят на България Бойко Борисов и премиерът на Великобритания Борис Джонсън, които се видяха в Брюксел, където се провежда Европейския съвет.

"Двамата с британския премиер категорично осъдихме расистките прояви. Борис Джонсън има най-добри чувства към нашата страна, и както самият той каза, е първият британски министър-председател с българско име", написа на фейсбук страницата си Бойко Борисов.

Само преди дни британското правителство осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на мача между България и Англия в София.

Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казваше в изявление на официалния говорител на премиера Борис Джонсън. Той похвали английските футболисти, които показали забележително достойнство, а атаките срещу тях определи като жалки.

Снимката на двамата политици се появява няколко дни, след като България влезе в световните медии с расистки прояви, насочени към чернокожите футболисти в отбора на Англия по време на евроквалификацията, провела се в София. Дни след това се стигна и до арести. 18-годишен запалянко е с повдигнато обвинение за хулиганство след избухналия расистки скандал на мача България-Англия.

Днес Софийският районен съд ще гледа мярката му за неотклонение. В случай, че бъде признат за виновен, ученикът може да остане до 5 години зад решетките. Полицията е задържала и други 8 футболни фенове, които може да се простят с посещенията си на мачове в следващите години, както и да заплатят глоби в размер от 1000 до 2000 лева. С помощта на видеонаблюдението на Националния стадион, полицията е стигнала до 15 от замесените в расисткия скандал, заради използване на нецензурни думи и нацистки жестове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: