Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Нито една държава в света не е приложила по-добри мерки от България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:12 / 15.04.2020Коментари (0)962
©
На никой не му е приятно да си седи вкъщи, всички бизнеси, които могат да работят - работят. Тези, които не могат ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи - край! В момента светът е болен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който направи инспекция на строежа на тунел "Железница" и автомагистрала "Струма".

В коментар за предстоящите великденски празници и по-строгите мерки, министър-председателят бе категоричен, че трябва да се спазва заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, която бе подкрепена и от Националния оперативен щаб.

"Нищо по-добро не е приложила някоя страна от България. Всички мои колеги, които го наричаха "леко грипче" и се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас (прекръства се - бел.ред), така да минем. Така че, ще започвам и свършвам с едно - искам да запазим българите живи и здрави", каза Борисов и допълни, че е убеден, че до месеци ще има ваксина срещу коронавируса.

"Всеки ден питах доктора кога ще хвърля патерицата, за да ходя, той казваше 31-ия ден. Сингапур и подобни, които се даваха за пример за един ден имат повече от България. Разпети петък работят само такива като нас и няколко сектора, други не могат да напускат областните градове. Разпоредих на министъра да пуснем пазарите и четвъртък и в понеделник. За три дни съм си сложил лук и той не се спарва. Извинявам се на този, дето показваше как му изсъхнал лукът, няма да изсъхне за една нощ. Мисля, че с веригите ще намерим разумния вариант", добави премиерът.

Той обяви, че е много доволен от напредъка на строителството на тунела "Железница" и магистрала "Струма".

"На строежа работят стотици хора, които хранят семейства. Всички работници спазват стриктно противоепидемичните мерки. Дори работниците, които са сами в камионите, са с маски", допълни Борисов.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който придружава министър-председателя, обясни, че тунел "Железница" ще бъде най-дългият шосеен тунел за автомобили и тежкотоварни МПС-та в страната. Той посочи, че вече около 600 метра от тунела вече са изкопани. От южната страна на тунела вече са прокопани около 250 метра и около 370-380 метра от северната страна. Общата дължина на тунел "Железница" ще бъде около 2 километра.

Преди да отпътува за Банско, министър-председателят бе попитан за президента Румен Радев, но отговори лаконично: "Не искам да говоря за този човек".

Борисов съобщи, че отива в курортното градче, което бе под 14-дневна карантина, за да провери как се справя дървопреработващата промишленост и как върви масово тестване на хората там за коронавирус. Започва масово тестване, стотици хора, има вече 20 хиляда ПСР теста, каза той.

Още по темата: общо новини по темата: 11876
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: