Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Не се надсмивай над победения, ако някой е паднал, му подай ръка!
Автор: Пламена Николова 09:15 / 29.05.2019Коментари (0)905
©
В преговорите всичко е важно. Ние имаме няколко коза, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди Неформална работна вечеря на държавните и правителствените ръководители на ЕС.

Според премиера Борисов в предстоящите консултации за ръководните европейски позиции ще се прехвърлят много имена. "Следващите часове ще се изговорят много неща и ще започнат същинските преговори“, отбеляза министър-председателят и добави, че прибързването би било грешка. "Това ще бъде едно надбягване и който съумее да задържи коня си, както аз си задържах партията и последните две седмици я пуснах, и ги изпреварих просто с много дължини всичките победители, защото всичките се изкараха победители“, добави Борисов. 

По думите на Борисов все още е рано да се говори по въпроса за български еврокомисар. Премиерът изтъкна стремежа на страната ни Европейската агенция по труда да се установи в София и подкрепата, която търсим за това сред другите държави. Попитан от медиите за коментар относно поста председател на Европейската комисия, Борисов отбеляза: "ние като част от ЕНП подкрепяме Манфред Вебер, ние сме дисциплиниран член и нямаме колебания“. 

На въпрос относно резултатите от изборите, Борисов изтъкна: "аплодисментите в ЕНП са, че в България сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой“.  Той добави, че резултатите на ГЕРБ са много добри и партията е първа сила сред младите, работещите, високообразованите. Според Борисов Мария Неделчева е направила добра кампания, като разликата между нея и останалите кандидати е била потресаваща в нейна полза като знания, умения, интелигентност. "Най-много преференции има тя“, подчерта още Борисов. Той изтъкна също така, че Лиляна Павлова се е справила добре с Българското председателство на Съвета на ЕС. "Г-жа Златева й се надсмиваше за седмото място, но при нея не се получиха нещата в БСП. Нали помните? Аз имам принцип в живота – никога не прави това, което не искаш да ти правят. Никога не се надсмивай над победения. Никога, когато някой е паднал, не го ритай, а се наведи и му подай ръка“, каза още Борисов и благодари на президента за поздравленията по случай победата на изборите.  

На въпрос относно оставката на Корнелия Нинова премиерът Борисов подчерта, че не се меси в работата на другите партии и не би дал мнението си какво да правят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: