Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:59 / 06.05.2020Коментари (1)585
© БГНЕС
"Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае". Това заяви премиерът Бойко Борисов. На връх празника на Българската армия той отиде във военния учебен център "Црънча".

Днес имаме антирекорд по броя на заразените с коронавирус на фона на едно успокоение – 30 хиляди души загинали от коронавируса в Европа, съобщи премиерът.

Не знам дали армията има статистика какво значи да се дадат 30 хиляди души жива сила – това ще се водят едни от нй-кръвопролитните сражения със загинали толкова хора. Иначе да, имам симпатия към тези войски, защото те са не само изключително подготвени, но когато имахме миграционен натиск, или терористи и диверсанти, дори и в рамкит награда те могат да действат като специалните ни части в МВР. В пълна координация са с колегите от баретите и с НАТО-вските служби и армии. Мнението за тях е изключително добро.

Няма риск, могат на три полоси да водят учение, 6 милиона лева имат да си направят казармата, за да може следващия път като дойде, да видя новата сграда. Както обикновено по български те поискаха още да я разширим, та от 2.7 милиона, финансирането стана 6 милиона лева. Надявам се наесен да ни поканят да видим готовата казарма със столови и фитнеси, но и съвместните учения с останалите натовски части да можем като домакини да ги поканим на нещо добро.

Така че въпреки нищожните приходи в бюджета на държавата не сме съкратили нито един разход, включително и за проектите на военните. Така че да са ни живи и здрави всички храбри българи, защото храбри бяха и всички онези, които спазваха карантината и стояха вкъщи.

Празник е днес, радваме му се, но заразата по никакъв начин не е преминала – 69 са новозаразените днес, но те са на клъстери. Затова си позволихме да махнем КПП-тата, но виждате, всички, които пристигат от чужбина, пренасят вируса. Как ще тръгне така туризма у нас, попита Борисов.

Нищо не е преминало и нищо не се знае как ще се развие – днес няма да говорим за това, а утре Щабът ще говори. Днес е рекорд по починали в Европа – 30 хиляди души, напомни Борисов.

На въпрос дали България е избързала с разхлабването на мерките, премиерът съобщи, че всяко разпускане на мерките е след внимателен анализ, като гражданите трябва да спазват хигиенни мерки. Нищо допълнително не сме разхлабили допълнително, което да развали рамката на картината – ако има ред и дисциплина в спорта на открито и разходките на хората, ще продължим. Не сме разхлабили нищо, което да донесе пари в бюджета, допълни Борисов. "Разхлабваме само това, което да донесе повече сила, здрав дух и възможност хората на се усещат карантината така. България е с най-слабите мерки“, допълни Борисов.

Вчера Законът за санитарните мерки беше внесен, в петък ще е извънредното заседание на парламента, на което ще го приемем, напомни премиерът.

Вчера Законът за санитарните мерки беше внесен, в петък ще е извънредното заседание на парламента, на което ще го приемем, напомни премиерът.

Престъпно е заразени българи от чужбина да се върнат и да заразят цял квартал, допълни премиерът и уточни, че започва засилено тестване на домове за възрастни в цялата страна. Ако сме дисциплинирани и се спазват мерките, няма да има ръст на заболеваемите.

Честно ли е вие да взимате заплати, а ние да не взимаме, обърна се премиерът към журналистите в Црънча. Никога не сме работили повече от сега, не е честно, завърши Борисов, цитиран от "БГНЕС".

Още по темата: общо новини по темата: 3
06.05.2020 »
06.05.2020 »
06.05.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 06.05.2020 г.
0
 
 
Честит празник, българи! Желая много, много здраве на всички и наздраве! Когато изтърват Главния Тулуп на републиката, става мазало! И най-опитният ПР не може да му избърше лайната. Поне да му обяснят какво означават числата от от сайта на СЗО за КОВИД -19 ! Тотално бърка вирусоносители с броя на починалите от този вирус! Много е доволен от подготовката на СПЕЦНАЗ, но сигурен ли е, че докрая ще му пазят страхливия задник?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: