Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борислав не сполучи с жалбата си в съда, бил ударил само 3 шамара на жена си!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:10 / 05.03.2019Коментари (1)957
© Blagoevgrad24.bg
Състав на Апелативен съд – Варна потвърди като правилна и законосъобразна първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража“, определена миналата седмица спрямо Борислав Н., привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. В последния ден на февруари Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 41-годишния обвиняем като се позова на събраните още в първите часове доказателства, гласни свидетелства и други материали.

Днес въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на защитата му срещу първоначалния арест. От самото начало на разследването адвокатът на Борислав твърди, че няма категорични доказателства, които да го свързват с убийството на съпругата му, но тези аргументи не бяха споделени от апелативния съд.

Припомняме, че според първоначално събраните доказателства, в семейството имало проблеми, довели до решение за разтрогване на брака, а първото дело било насрочено за 26 февруари тази година. Два дни преди това, скандалът между тях за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прераснал в побой над 40-годишната жена. Според защитата на Борислав той и ударил само три шамара, повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена. В хода на първоначалните следствени действия бил разпитан и хазаинът, на когото пострадалата жена се оплакала, непосредствено след побоя. На следващия ден майката на убитата подала сигнал в Първо РУ на МВР – Варна. Органите на реда  успели да влязат в заключеното жилище през балкона и открили тялото на жената.

Експерти установили, че масивен кръвоизлив в мозъка е причината за смъртта на съпругата, а днес прокурорът от Апелативна прокуратура припомни, че тежката черепно-мозъчна травма е в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт. Установени били и множество кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото.

За да потвърди задържането под стража съставът на Варненския апелативен съд сподели всички аргументи на първата съдебна инстанция. Въпреки твърдението на защитата, че няма категорични доказателства, които да свързват Борислав с причинената смърт, то апелативният съд намира, че в настоящия етап от разследването такива не са необходими. Събраните до момента материали  обосновават подозрението, че обвиняемият е съпричастен към смъртта на съпругата си. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с "лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

И този съд намира, че съвсем реална е опасността Борислав да се укрие или да извърши престъпление. Аргументи за това твърдение съдът намира в събраните до момента доказателства, които установяват по безспорен начин продължителното агресивно поведение на Борислав спрямо съпругата му. По делото са налични протоколи за предупреждение по закона на МВР, с които органите на реда са правили опити да възпират агресията на обвиняемия спрямо жена му, която от своя страна е подавала, а след това оттегляла жалбите си в полицията за насилие, упражнено спрямо нея от съпруга й.  СМЕ установила, че обвиняемият е с лабилна психика, склонен към насилие и агресия.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърждава първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража“, определена спрямо Борислав Н., обвиняем по досъдебно производство за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост е окончателно.

Още по темата: общо новини по темата: 6
10.08.2020 »
06.03.2019 »
01.03.2019 »
01.03.2019 »
28.02.2019 »
27.02.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само три шамара? От такъв "побой" умира ли се?! Кой друг, освен него, има мотив да убие горката жена?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: