Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борислав Гуцанов: БСП иска хората да имат право на избор по какъв начин да гласуват
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:09 / 04.11.2022Коментари (0)359
©
"Държавите в Европа, където машинно гласуване и гласуване по интернет никога не е било прилагано: Австрия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Великобритания, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия, Швеция и Исландия.“ Това заяви народният представител от "БСП за България“ Борислав Гуцанов от парламентарната трибуна по време на обсъждането за връщане на възможността да се гласува и с хартиена бюлетина.

Гуцанов посочи, че в Германия, Финландия, Холандия и Норвегия машинното или друго електронно гласуване е било използвано, но е премахнато след опасения, свързани със сигурността. "Франция разрешава машинно гласуване в ограничени случаи, основно в чужбина. Разузнавателните служби препоръчват през 2017 г. да бъде премахнато поради опасност от кибер заплахи. Има ли смисъл да коментираме повече темата? Има единствено 3 европейски държави и една от тях е България, където има подобни смесени опити. Другите са Белгия и Швейцария. Мисля, че тези факти красноречиво говорят какво трябва да бъде и решението на българското Народно събрание“, добави социалистът за рисковете при гласуване само на машини.

Той е категоричен, че не става дума за някой глас в повече, а затова да има справедливост и истинност на системата. "Дадох всичките тези данни и доклади на службите за сигурност на Франция и Германия. Ние искаме българските граждани да могат да гласуват свободно по начина, по който те са преценили. Нека видим европейските практики така, както в продължение на 2 дни ни убеждавахте в евроатлантически ценности и всичко останало. Нека и сега да вземем този пример, а не за едното да го взимаме, а за другото да не го взимаме. Нека аршинът бъде един и същ“, завърши Борислав Гуцанов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: