Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борислав Цеков: Докладът на GRECO е тъжна равносметка на неслучващите се промени в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:45 / 20.01.2023Коментари (0)229
©
Докладът на GRECO е тъжна равносметка на неслучващите се промени в България. Това каза в обзорното предаване "Това е България" на Радио "Фокус" Борислав Цеков, основател на Института за модерна политика. 

"Тези, които държат лостовете на властта през изминалата година съвсем не могат да се чувстват поласкани от доклада на Групата на държавите срещу корупцията към Съвета на Европа, известна като GRECO. Още по-малко пък да живеят с измамното усещане, че той се отнася за други управления. Ще се навършат скоро две години, откакто една политическа конструкция с участието на президента и роящите се под неговото крило нови партии, щяха да променят България, това е оценка за тяхното управление", изтъкна той.

Цеков припомни, че за пореден път международна институция препоръчва да се предприеме Закон за лобизма.

"Виждаме как липсата на дългосрочна визия в тези, които непрекъснато претендират за властта с желание да убедят хората, че те ще извършат някаква промяна, е въртене в омагьосан кръг. Днес пак 20 години по-късно, трябваше за пореден път да се препоръча отвън Законът за лобизма, за да може същите хора, които довчера твърдяха, че той не е нужен, да започнат да твърдят колко е важен", коментира гостът.

Според него този доклад е една тъжна равносметка на неслучващите се промени в България и нежеланието на управляващите да извършат каквато и да е промяна.

"Скептичен съм, че извън шумотевицата и любезностите, които ще си разменят, от тази лидерска среща ще произтече нещо позитивно за страната. Аз съм от тези, които вече от доста време говорят, че единственият добър вариант за България е едно широко правителство, подкрепено от системните партии. Но това очевидно няма да се случи и целият този политически жълтаж няма кой знае какъв смисъл. Ако някой си въобразява, че с такива срещи ще може да проточва държането на мандата, е добре да си даде сметка, че е конституционно нетърпимо и невъзможно. В момента, в който стане ариметически ясно, след декларации на партиите, че правителство с мандата на БСП няма как да бъде излъчено, БСП има само един ход - незабавно връщане на мандата", обясни Цеков.

Цоня СЪБЧЕВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: