Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борбата с климатичните промени е основен приоритет за децата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 07.07.2021Коментари (0)567
©
Cartoon Network споделя резултати от ново проучване в цяла EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), анализиращо възгледите и поведението на 6-12 годишните по отношение изменението на климата. От резултатите става ясно, че здравето на планетата е основен приоритет за децата и че те искат да бъдат част от решението на едно от най-големите предизвикателства за нашето време.

Проучването е проведено в тринадесет страни от региона на EMEA (Германия, Франция, Италия, Полша, ОАЕ, Белгия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Южна Африка, Румъния, Турция и Чехия). Като разкрива, че 91% от децата са загрижени за климатичните промени, посочвайки притеснение, страх и тъга като най-често срещаните им чувства *.

Проучването също така установява, че 78% от анкетираните деца искат да научат повече за изменението на климата. В допълнение, 83% искат да направят повече за подпомагане на борбата с климатичните промени, като 66% активно търсят възможности за собствено участие*.

Ванеса Брукман, ръководител на детската дивизия на WarnerMedia EMEA сподели: "Резултатите показват това, което вече подозирахме от разговорите с нашите млади фенове - децата ги е грижа изключително много за планетата и са нетърпеливи да се включат в опазването й. Този факт вдъхнови създаването и стартирането на Cartoon Network: Климатични шампиони - инициатива за повишаване на осведомеността относно изменението на климата, която приканва децата в цяла ЕМЕА да поемат ежедневни предизвикателства в помощ на околната среда. Въпреки че кампанията стартира едва на 1 юни, вече са изпълнени над 300 000 предизвикателства, което е доказателство за желанието на децата да предприемат действия за решаване на проблема. Доволни сме, че можем да вдъхновим и да дадем възможност за участие в тази насока на младата ни публика и сме впечатлени от интереса и отдадеността, с които те работят за промяната. "

Изследването е проведено като част от мултинационалната кампания на Cartoon Network за повишаване на осведомеността относно климатичните промени - Климатични шампиони, която стартира в EMEA на 1 юни 2021 г. Инициативата, разработена в партньорство с WWF, цели да вдъхнови децата да предприемат малки ежедневни предизвикателства, които да помогнат за подобряване здравето на нашата планета.

По отношение на това кой ги вдъхновява най-много да искат да помагат в борбата с глобалното затопляне, 60% от децата споменаха "мама“ като най-големия си герой в това отношение. "Татко“ и "учителите ми“ също бяха посочени като модели за подражание в действията за справяне с климатичните промени.

65% от децата също посочват, че биха искали Cartoon Network да им помогне да се борят с изменението на климата.

*Онлайн национално представително проучване, възложено от WarnerMedia. Извършено сред 4124 деца на възраст 6-12 години в 13 държави от региона на EMEA (Германия, Франция, Италия, Полша, ОАЕ, Белгия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Южна Африка, Румъния, Турция и Чехия), проведено от Quantilope, от 28 май до 11 юни 2021 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: