Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов посрещна у нас председателите на ЕК и Европейския съвет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:32 / 03.03.2020Коментари (0)555
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел на ГКПП "Капитан Петко Войвода", от където ще огледат с хеликоптер част от южната граница на страната ни. "Тук сме на триъгълника между трите държави – България, Гърция и Турция", отбеляза премиерът Борисов пред Урсула фон дел Лайен и Шарл Мишел. Преди да излетят, министър-председателят показа на европейските си гости преоборудваната гранична полиция. Борисов акцентира също върху инфраструктурата, която се изгражда благодарение на европейската солидарност, както и енергийните проекти, по които страната ни работи. Премиерът обърна внимание и на постигнатата по-рано днес договореност с "Газпром". "Благодарение на много добрите преговори и помощта на ЕК, постигнахме цена на природния газ с над 40% по-ниска", добави Борисов.

"Целият регион е в подем. Идват много туристи", отбеляза българският министър-председател. По думите му е важно да бъде проявен разум и да се намери решение за проблемите в региона. "Истината е в политическо и дипломатическо решение. Иначе сме изключително  добре подготвени, години наред, но дипломацията е на първо място", категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

В рамките на полета с хеликоптер премиерът Борисов лично ще запознае европейските лидери с огромната отговорност, която България носи, поддържайки високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Миграцията e приоритетна за страната ни тема, предвид географското ни разположение. Постигнатото през годините се дължи както на мерките, предприети на национално ниво, така и на доброто сътрудничество със съседните трети страни.

"Моята тактика е за добросъседство и мир. Конфликт в региона означава по-малко инвестиции, по-нисък растеж, по-малко туризъм, притеснени хора", коментира премиерът Борисов пред журналисти на границата. Министър-председателят акцентира върху разумната политика, която води българското правителство. "Работим тихо, дисциплинирано, разумно. Не работим срещу нашите съседи, мисля, че това се оценява високо в Европа", отбеляза още Борисов.

Българският министър-председател до момента многократно е изтъквал пред колегите си от Европа значението на диалога и полагането на общи усилия за решаването на проблемите в региона. Според премиера Борисов е ключов балансът между солидарност и отговорност, както и отчитането на спецификите на отделните държави.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: