Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов изчерпа търпението спрямо Ципрас и Гърция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:52 / 18.02.2016Коментари (0)336
©
"Вече месец гръцката държава не се намесва по никакъв начин за затварянето на нашите граници и днес ще го кажа и на Съвета. Два пъти говоря с Ципрас и съм се опитал да запазя в максимален обем добрия тон, колегиалността. Позицията ни е не само вече много твърда, не става въпрос дори за средства и това, което губим. Това е целенасочено отношение към България, защото други пунктове не се затварят", заяви в Брюксел премиерът Борисов.

По опорната точка за "огледалото" не мога да говоря, винаги съм виждал себе си в огледалото. Когато след Лондон си дадох сметка, че дори може да витае съмнение върху моята честност и принципност, мисля, че реакциите са повече от ясни. Амбициите ми са да направим България пример и ще го направим. Използвам законосъобразни аргументи, целта и това, което виждат хората е политическа воля", допълни министър-председателят. "Нямам нужда да ме подкрепят, имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля и ако искат всички да ми обявят война, защото виждате - в огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, ако някой още не се е убедил в това", заяви пред медиите Борисов.

"Председателят на Европейската комисия заяви, че вярва в това, което правим. ЕК в самия доклад за мониторингов механизъм отчита, това което е направено-че се раздели съдийската колегия, прокурорската колегия, изборът на съдии от съдии и прокурори от прокурори, засиленото влияние на инспектората, конкурсното начало. Това, което сме направили е добре. За съжаление се оказа, че около една година не са готвени закони, това е голяма слабост на българското правителство. В момента се подготвят 5 изключително важни закона, между които този за тероризма, НПК, закона за съдебната власт. Аз исках февруари да са готови, а се оказа, че въобще не са работили по тях. Амбицирани сме, имам уверение от госпожа Захариева, че до април месец ще смогнем да ги направим", допълни премиерът.

Той посочи, че очаква до края на март от ЕК да бъдат пратени наблюдаващи прокурори, които да помагат по механизма за сътрудничество. "Всичко, което е необходимо, се надявам до средата на тази година да се задвижи с пълна сила", посочи Борисов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: