Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: Който не храни своя армия, един ден ще храни чужда
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:29 / 18.02.2022Коментари (2)323
© БГНЕС
"Който не храни своя армия един ден ще храни чужда. Затова разгледахме внимателно седемте точки, които са пожелателни. Управляващата коалиция може да разчита на нашите депутати тези точки да бъдат подкрепени с реални средства, за да може България да повиши своята боеспособност“, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той  допълни, че се надява да види всичко това в бюджета, а ГЕРБ ще даде своята подкрепа. В противен случай КСНС ще излезе като акт да се отбие номера. 

Той коментира и доклада на Бюрото за контрол на СРС. "Този доклад за СРС-тата е бил готов много отдавна, но е било изгодно да говорят, че по наше време са подслушване хора“, заяви Борисов.

"Хиляди минути ефирно време минаваха по програмите за незаконното подслушване. Както и при костинбродската афера ние загубихме проценти",каза още Борисов.

Борисов отчете, че няма помощ от държавата в нито една сфера и даде за пример как едните се компенсират за ток, но не и газ, на едни детски градини се дават, а на други не. Той припомни, че ще настояват да се изпълни увеличението на заплатите на полицаите.

"Николай Денков за какви 100 дни мечтае, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков са министри от година, за какви 100 дни говорят", възмути се Борисов.

"Всяка година това, което е предлагала съдебната власт сме отпускали и за 13-та и 14-та заплата“, коментира Борисов по повод изтеглянето на 20 милиона лева от бюджета на съдебната система, за да отидат в БАН. Той припомни, че през последните години са ремонтирали и направили десетки сгради на съдилищата и прокуратурата, без да ощетяват БАН. "Не само, че не взимам страна, но трябва да се осигури необходимото финансиране на всички и това е работа на финансовия министър. Ние през последните години сме работили в ситуация, когато опозицията иска много, но ние сме се старали да държим финансовата рамка“, допълни Борисов.

На въпрос къде са изтегли 9-те млрд. лева похарчени от правителството в края на миналата година, Борисов заяви, че както и да се смята сметката не излиза. "Това са парите, които взеха, за да компенсират чудовищно раздутата администрация. 

В Министерски съвет не остана незапълнена стая, толкова народ съветници са събрали, а стигат до там, че излизат после да се извиняват кой организира протестите. С подобни действия не се укрепва държавата, направиха ли я по-добра? Сринаха всичко! Една година мина“, подчерта Борисов и засегна темата за коронавируса и, че продължаваме да сме на първите места по смъртност в Европа. Той подчерта, че това обаче не е тема и цифрата, когато се представя в новините става все по-малка, за да не се вижда от хората.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
''Това са парите, които взеха, за да компенсират чудовищно раздутата администрация.'' Кой я разду тази администрация, бе, г-н тиквун? Кой я строяваше тази администрация да гласува 12 години? Аре стига сте ни занимавали с тоя.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: