Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Близо 3 600 ученици с допълнителни уроци по проект на МОН
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:19 / 06.04.2023Коментари (0)346
©
Близо 3 600 ученици са включени в допълнително синхронно обучение от разстояние в електронна среда от началото на проекта "Равен достъп до училищното образование в условията на кризи“, съобщават от пресцентъра на МОН.

Той е финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове и стартира в началото на 2021 г. като възможност за преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19. Дейностите по проекта продължават до края на 2023 г., отговаряйки на новите реалности и прилагайки нови образователни подходи.

Една от дейностите, която продължава, е допълнителното обучение, което могат да получат ученици с пропуски или трудности при усвояването на учебния материал. Възможност за допълнителни онлайн уроци по български език и по други предмети имат и ученици от Украйна, записани в български училища. За периода януари - март 2023 г. в допълнително синхронно обучение от разстояние в електронна среда по различни учебни предмети са включени 1 486 деца. С тях учениците, които се възползват от тези уроци от началото, стават общо 3 557.

Голяма част от учениците ползват предоставените по проекта технически устройства. За периода от януари до март тази година за временно ползване са раздадени 1016 технически устройства на ученици и педагогически специалисти.

По проекта до момента на училищата са раздадени 64 997 преносими технически устройства за ученици и 20 692 – за педагогически специалисти, както и 1403 универсални шкафове.

Провеждат се и обучения за придобиване на умения за работа с електронни образователни платформи на ученици, включително и на такива от уязвими групи. На някои им се налага да ги използват за първи път, а други изпитват затруднения при работа с тях. Дейността обхваща и първокласници, което допринася за осъществяване на прехода от предучилищно към училищно образование, в т.ч. и в електронна среда. За периода януари - март 2023 година са сформирани 905 групи за обучения, а от началото на проекта – 17 161. Общо 90 993 ученици са получили сертификати за преминато обучение. По проекта базови дигитални компетентности могат да придобиват също образователни медиатори и родители, като от началото на проекта такива обучения са преминали 25 000.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: