Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Близо 200 000 българи не искат да напускат Великобритания след Брекзит
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:05 / 17.07.2020Коментари (0)399
©
Съюзът на фермерите в Шотландия призова своите членове да помогнат на работниците си от ЕС, предимно българи и румънци, да кандидатстват за статут за уседналост, тъй като това ще бъде единственият начин те да се върнат при тях догодина. Причината е, че се предвижда да има малка квота за около 10 000 души годишно и на хора извън нея няма да се дават визи, а фермерите се нуждаят от поне 70 000 всяко лято.

По принцип сезонните работници трудно могат да получат статут за уседналост, тъй като за него се изисква да са живели непрекъснато на Острова последните 5 г., а те идват само за по няколко месеца. От съюза обаче обясняват, че те имат шанс да получат временен статут, който да им позволява да се връщат във Великобритания следващите 5 г.

До момента 179 200 нашенци са поискали статут на уседналост, който им гарантира, че могат да продължат да пребивават в страната безвизово. През последния месец обаче се увеличават отказите на молбите за такъв. Само през юни на 1400 граждани на ЕС е отказан статут, което е ръст със 700% спрямо май. От вътрешното министерство обясняват, че това не е тенденциозно, а защото са обработили изостанали заради епидемията от коронавирус сложни случаи, но въпреки това хората не трябва да чакат крайния срок за кандидатстване, който е 31 юни 2021.

Междувременно бе съобщено, че се увеличават случаите на заразени в английската ферма, в която има и българи. 93-ма от общо 200 души, затворени в нея, са дали положителен тест. Полицията е открила тримата избягали, но издирват хора от полет и от частен автобус, с който част от работниците пристигнали в Англия. Знае се, че 63-ма от тях са заминали за шотландски ферми и се търсят, за да им бъдат направени тестове.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: