Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Благотворително събитие събра 40 000 лв. в помощ на две момченца с аутизъм
Автор: Пламена Николова 16:29 / 18.02.2022Коментари (0)295
Благотворително събитие в помощ две момченца - Гоги (на 8 години) и Ради (на 6 години) организира фондация “Нашият дом е България". Двете деца са с диагноза аутизъм и не могат да говорят. За да се подобри състоянието им, имат нужда от преливки на костен мозък извън България, а цената на една процедура е 20 000 лв. Те не са просто две български деца – те са носители на надеждата, че с общи усилия и вяра всички ние можем да сътворим добро. 

"Наистина, колко въздигащо и осмислящо живота е да помогнем безвъзмездно“ – обърна се към гостите на събитието арх. Пламен Пламенов Мирянов – вдъхновител, организатор и продуцент на събитието, както и основател и идеолог на Фондация "Нашият дом е България“. 

И допълни: "Поетът Владимир Башев пише: "Ако няма какво дадем на света, за какво сме родени“. Ние не щем, нито славата, ни участта на големите гении… И нека най-вече Словото Божие като житно зрънце да падне на добра почва и да се запази - да поникне в нашите сърца, да израсте в красив клас, като принесе стократен плод с търпение“. 

"Днес е необходим все повече духът на благостта, състраданието, милостта, дълготърпението, прошката и широкосърдието“ – каза още в словото си арх. Мирянов и цитира Св. Апостол Павел с думите: "А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу“.

Колеги, приятели и съмишленици на фондация “Нашият дом е България" се обединиха около каузата и с общи усилия събраха сумата от 40,000 лева.

На търг бяха предложени картини и фотографии от български автори; топка, подписана от "златните момичета“ на България; книги от Георги Бърдаров, осигурени от издателство “Мусагена".  Гостите имаха възможност да дарят сума по свой избор, както и да закупят билети за томбола със специални подаръци от партньорите на събитието. Събраните средства - по 20 000 лева за всяко дете - ще дадат възможност Гоги и Ради да получат по една преливка на костен мозък - малка, но важна стъпка към по-пълноценен живот за двете деца и семействата им.

Програмата на събитието, режисирано от арх. Пламен Пламенов Мирянов, с водещи Галина Димитрова и Ники Кънчев, който е до Гоги и Ради от дълго време, включваше: прочит на слово от Свещеното Писание, музикални изпълнения на класически пиеси от квартет “Quarto". Ансамбъл “Българе" с ръководител Христо Димитров и изпълнители от ансамбъл “Филип Кутев" обогатиха програмата с народни песни и танци. 

"Обещах си да не наричам Гоги и Ради "аутисти“. Те са просто деца. Наши деца. И ние сме длъжни да се погрижим за тях“, убеден е Ники Кънчев. Самият той активно, вече повече от година, подкрепя двете момчета и семействата им, като популяризира каузата им по всички възможни начини. “Кръгът на Доброто, както го наричам аз, се задвижи отново", каза популярният тв и радио водещ.

Големите герои се казват Гоги и Ради, но вечери като тази ни припомнят, че всички можем да бъдем герои - за някого, понякога.

Ако искате да ги подкрепите и вие, можете да го направите на следните дарителски сметки:

Дарителска сметка Ради:

IBAN: BG89 BPBI 7947 1062 5989 01

Габриела Велизарова Георгиева

В полза за Ради

Дарителска сметка Гоги:

IBAN: BG97 UBBS 8002 1019 5125 50

Георги Димитров Русев

В полза на Гоги

Фондация "Нашият дом е България“ е организация с нестопанска цел, основана на идеята за популяризиране и съхраняване на християнските ценности, красотата, културата, традициите и историята на България. Вижте проектите й на www.ourhomebulgaria.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: