Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесмен спасява Петромир с 1 000 лв. заплата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:56 / 09.07.2019Коментари (0)530
©
Чудесни новини за 26-годишния Петромир Емилов! Героят на "България Днес" ще бъде спасен от столичен бизнесмен, който му дава работа в своята строителна фирма срещу 1000 лв. заплата, трудов договор и платени осигуровки.

Новината съобщи пред вестника Николай Георгиев, собственик на фирма за строителство. Той прочел статията за Петромир, който проси работа, а не пари в столичния Южен парк, и веднага се отзовал на апела на младия мъж.

"Мога да му дам 40 лв. надница в началото като общ работник. Ако желае, ще бърка цимент в бетонобъркачка и ще разлива сместа в кофите. Като се обучи, ще получава по 50 лв. надница. А ако прояви желание, може да стане и майстор. Но това зависи само от него", сподели пред вестника инвеститорът и добави, че ще му осигури в началото безплатна стая в хотел до Централна гара в София, докато започне да печели пари.

Работа като гледач на крави предлага на младия мъж от Брусарци Алекс Алексиев. Двете животни са в столичния квартал Княжево.

Ще има ангажимент с храненето, чистенето и доенето. "Ще му осигуря храна и квартира, ако няма и желае. Заплащането ще бъде около 500 лева", сподели пред вестника столичанинът.

Вълната на съпричастност към препатилия Петромир продължава и с други предложения за сезонна работа и ангажираност в кухни на заведения. Множество бизнесмени предлагат четирицифрено заплащане и осигуряване на подслон и дрехи.

Както "България Днес" писа в началото на юли, Петромир Емилов проси работа, а не пари. Седнал на пейка в столичния Южен парк, 26-годишният мъж не взима пари, а търси да намери своето препитание.

Израснал по социални домове и сиропиталища във Враца, Роман и София, той е изоставен от родителите си като бебе. Твърди, че те са алкохолици и не искат да го погледнат. Казва, че е настанен в център за временно настаняване в столицата, но спи в бензиностанция в квартал "Лозенец" и се къпе в хотел срещу 3 лв., където има позната рецепционистка.

Преди година кола помита Петромир на пешеходна пътека и надробява левия му крак. Следват множество интервенции, забити пирони в крака от лекарите и бавно възстановяване.

"Заради това не искат да ме вземат на работа. За последно опитах в автомивка и пак ме отрязах заради 13-те процента инвалидност. Чувствам се в безизходица", сподели 26-годишният мъж.

Сега Петромир е щастлив от многото хора, които му протегнаха ръка в трудния момент, и съвсем скоро ще започне работа. Дотогава трябва да се осъществи връзката с работодателя, тъй като Петромир все още няма симкарта за телефон и комуникацията с него е трудна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: