Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесмен спасява Петромир с 1 000 лв. заплата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:56 / 09.07.2019Коментари (0)537
©
Чудесни новини за 26-годишния Петромир Емилов! Героят на "България Днес" ще бъде спасен от столичен бизнесмен, който му дава работа в своята строителна фирма срещу 1000 лв. заплата, трудов договор и платени осигуровки.

Новината съобщи пред вестника Николай Георгиев, собственик на фирма за строителство. Той прочел статията за Петромир, който проси работа, а не пари в столичния Южен парк, и веднага се отзовал на апела на младия мъж.

"Мога да му дам 40 лв. надница в началото като общ работник. Ако желае, ще бърка цимент в бетонобъркачка и ще разлива сместа в кофите. Като се обучи, ще получава по 50 лв. надница. А ако прояви желание, може да стане и майстор. Но това зависи само от него", сподели пред вестника инвеститорът и добави, че ще му осигури в началото безплатна стая в хотел до Централна гара в София, докато започне да печели пари.

Работа като гледач на крави предлага на младия мъж от Брусарци Алекс Алексиев. Двете животни са в столичния квартал Княжево.

Ще има ангажимент с храненето, чистенето и доенето. "Ще му осигуря храна и квартира, ако няма и желае. Заплащането ще бъде около 500 лева", сподели пред вестника столичанинът.

Вълната на съпричастност към препатилия Петромир продължава и с други предложения за сезонна работа и ангажираност в кухни на заведения. Множество бизнесмени предлагат четирицифрено заплащане и осигуряване на подслон и дрехи.

Както "България Днес" писа в началото на юли, Петромир Емилов проси работа, а не пари. Седнал на пейка в столичния Южен парк, 26-годишният мъж не взима пари, а търси да намери своето препитание.

Израснал по социални домове и сиропиталища във Враца, Роман и София, той е изоставен от родителите си като бебе. Твърди, че те са алкохолици и не искат да го погледнат. Казва, че е настанен в център за временно настаняване в столицата, но спи в бензиностанция в квартал "Лозенец" и се къпе в хотел срещу 3 лв., където има позната рецепционистка.

Преди година кола помита Петромир на пешеходна пътека и надробява левия му крак. Следват множество интервенции, забити пирони в крака от лекарите и бавно възстановяване.

"Заради това не искат да ме вземат на работа. За последно опитах в автомивка и пак ме отрязах заради 13-те процента инвалидност. Чувствам се в безизходица", сподели 26-годишният мъж.

Сега Петромир е щастлив от многото хора, които му протегнаха ръка в трудния момент, и съвсем скоро ще започне работа. Дотогава трябва да се осъществи връзката с работодателя, тъй като Петромир все още няма симкарта за телефон и комуникацията с него е трудна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: