Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесмен: Инвестицията в имот е риск! Вместо да дадем 100 хил. евро за апартамент, можем да ги вложим в обучение в добър колеж
Автор: Георги Кирилов 11:34 / 31.05.2022Коментари (5)289
©
Основателят на Експат Капитал Никола Янков със съвети как да управляваме парите си във време на несигурност и в какво да инвестираме, предава bTV.

"Повечето хора не се замислят какво се случва с парите им, а този въпрос трябва да се задава по-активно", смята икономистът.

"Инфлацията може би ще доближи 15% тази година. Това може да продължи още година-две, може и да е еднократен ефект, но ако човек не прави нищо с парите си, те ще се обезценят“, казва експертът и обяснява, че факторите, които са довели до нарастване на цените, са няколко - сред тях са монетарната политика на големите централни банки и силното ускоряване на цените на суровините."

Икономистът е категоричен, че все още нямаме обръщане на икономическия цикъл, но има индикатори, че това започва да се случва - разрешенията за строителство в Щатите започват да намаляват, има и увеличение на безработицата в строителния бранш. 

"Няма индикация за зверска рецесия, която се задава. Има охлаждане на икономическия цикъл, което ще бъде предизвикано от няколко неща“, казва Никола и добавя, че най-вероятно ще има рецесия, която ще започне през третото и четвъртото тримесечие на тази година, ще продължи и в началото на следващата, като няма да бъде катастрофална."

"Правилният подход на човек, който има пари, е да се довери на професионалисти. Трябва да има и сериозно отношение. Има начин обаче човек да печели при падащи пазари. Що се отнася до инвестиции в злато и недвижимо имущество, например, Никола казва, че има активи, които са по-добро убежище от златото при растящи цени. А да инвестираш в имоти означава да поемеш голям финансов риск."

"Инвестицията, в която е сигурен обаче, е тази в образованието – вместо да дадем 100 хил. евро за апартамент, можем да ги вложим в обучение в добър колеж. Образованието е това, което ни дава свобода, докато спестените пари свършват бързо."

"Модерният свят е базиран на знание. Ако нямаш знание, не можеш да бъдеш успешен човек. Системата е такава, а знанията се придобиват скъпо.“

Икономистът коментира пътя на България към еврозоната. По думите му поредица от правителства не са проявили политическа воля за интеграция. Страната ни губи от това да не е на голямата маса, където се взимат решенията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 02.06.2022 г.
0
 
 
100 хил. лева за обучение в колеж ! Най-добре в Харвард ! И получаваш като резултат ПРО 100 КИРО ! Найс, а ?
0
 
 
Коментарите с имена Ботев Пловдив и Киро са най големите обитаци..... НО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ, НИЕ С МНОГОТО ИМОТИ СИ ЖИВЕЕМ ЖИВОТА.... ХАХАХА..... МОЖЕ ДА ВЗИМАМ 600-700 ЛЕВА, НО КАТО ГО ТУРИШ НА 5 КАРА СТАВА БЛИЗО 4 БОНДАКА.... КЕФ ТИ МАЛДИВИ, КЕФ ТИ ТОНИ СТОРАРО..... А ТЕ СА ТЯХНИТЕ БАЛОНИ И ШИШЕТА РАКИЯ, МОЖЕ ДА СИ ГИ ПЪХНАТ НЯКЪДЕ..... А КОЛКОТО ДО БИЗНЕС В ТЕЗИ ВРЕМЕНА..... ОООО, БОЖЕ, ПО ДОБРЕ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ..... ДНЕС ГО КУПИШ 2 ЛЕВА, ПРОДАДЕШ ЗА 3 ЛЕВА, СЛЕД СЕДМИЦА Е СТАНАЛ 2,80.....И С 20 СТОТИНКИ ПЕЧАЛБА..... НАЕМ ЛИ, ЗАПЛАТА, ТОК, СЧЕТОВОДИТЕЛ, ТРАНСПОРТ, ТЕЛЕФОН, КАСОВ АПАРАТ, ТАКСА КАРТА ЗА ВРЪЗКА С НАП, ДДС????? В МОМЕНТА, КОЙТО ИМА ПАРИ СПЕСТЕНИ И НЯМА БИЗНЕС Е НАЙ ДОБРЕ ИМОТ.... И ТО ГАРАЖ....., НЯМА ОБЗАВЕЖДАНЕ, НЯМА НИЩО.... 150 КИНТА ОТ РАЗ....... САМО БОТЕВ, КИРЕЕЕЕ???? ХАХАХА
-1
 
 
100 000 евро за колеж е най- тъпото нещо което човек може да направи. Ако имаш някой в главата, хващаш се и се учиш сам на програмиране и след 6 месеца до 1 година започваш работа без никакви измисленящени дипломички, а тези 200 хилки в лева ги слагаш в ЕТФ или имот който да даваш под наем.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: