Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бившият управител на Здравната каса: Бюджетът на НЗОК е правен от хора, които не разбират от здраве
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:55 / 04.07.2023Коментари (1)246
©
В бюджета за НЗОК тази година 28% се отделят за лекарствените продукти, 12% са за лекарствата в болниците. В сравнение с миналогодишния бюджет имаме 16% увеличение, но спрямо отчета то е около 15,2%. За извънболнична помощ увеличението е малко над 20%. Това заяви бившият управител на Здравната каса професор Петко Салчев в ефира на NOVA News.

"Личи си, че този закон е писан извън НЗОК. Бюджетът е правен от хора, които не разбират от здраве, а само от сметки“, изтъкна той.

"Основните доплащания от пациентите са при лекарствата. Може при внимателна политика лекарствата да се доплащат според видовете заболявания. В този бюджет няма нито една заложена политика в тази посока“, смята проф. Салчев.

Здравна каса не може да глобява лекари за некачествена медицинска помощ

Бившият управител на НЗОК не скри, че е изненадан от този факт, тъй като миналата година е бил представен доклад на финансовия министър в тази връзка.

"Не можете да искате Касата да прави търгове с общопрактикуващите лекари. Тогава изцяло трябва да отпадне Националния рамков договор“, предиупреди той.

"До края на годината не е сигурно дали няма да се наложи да се освобождава резерв“, каза още проф. Петко Салчев.

Във връзка с настояването на общопрактикуващите лекари да не са длъжни да имат връзка с пациентите си вечер, бившият управител на НЗОК заяви: "Ако джипитата няма да дават дежурства, няма да получават и допълнителните пари, които им се дават за тази дейност“.

Още по темата: общо новини по темата: 809
09.04.2024 »
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
05.01.2024 »
предишна страница [ 1/135 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нима някой от НЗОК, БЛС и Министерство на ДЗдравеопазването разбира от ЗДРАВЕ? Институции изготвили един противозаконен и противоконституционен Национален рамков договор въз основото пна един противозаконен и противоконституционен Закон за Здравното осигуряване който не се съобразява с основното изискване цитирано в закона за Здравето, че на един пациент трябва да му се осигури „своевременност, достатъчност и качество на медицинската помощ“ при „зачитане правата на пациента“ - т. 1 и т . 4 от ал. 2 на чл. 81 от Закона за Здравето - за този пациент, който при това си е платил!. - И защо това министерлство не може да осигури такива кадри в ено с цялата необходима Нормативна база. Която работи срещу Българския пациент в предвид на постановеното в нея! Отнемайки на ляво и ня дясна неговите човешки права като пациент във всяко едно отношение! Най-очевиден пример е Медицинска специалност "Очни болести! Кадето няма един индивид, който да е разбрал какво представлява човешкото око и посредством какви методики се откриват проблемите в него! Един кретен, който да разбере, че не всяко око е нормално и то трябва да се изследва по съответния начин! Заради което последните систематично източват Бюджета на НЗОК! - Т. е. Парите на Здравноосигурените лица в България! И не предоставят медицинската помощ регламентирана от Закона за Здравето. - С нетклонното съдействие на тази Национална Здравно осигурителна каса. Което е и едно от Завоеванията на самия проф Петко Салчев! и всички Министри представляващи това Министерство до сега.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
България и Войната в Украйна
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: