Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бившият шеф на Сметната палата: Ще изпълня решението на КС, с което съм възстановен на поста
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:10 / 11.07.2023Коментари (0)167
©
"Няма да се откажа. Ще изпълня единодушното решение на Конституционния съд, с което съм възстановен като председател на Сметната палата. Явно се прави всичко възможно да не бъда допуснат да изпълнявам своите задължения."Това заяви пред БНР Цветан Цветков, чието освобождаване като ръководител на Сметната палата Конституционният съд обяви за противоконституционно, след като предишният състав на парламента го отстрани от поста му.

Временно изпълняващата длъжността председател на Сметната палата Горница Грънчарова декларира, че Цветков няма да бъде допуснат до сградата. Решението за удължаване на мандата ѝ излезе в същия ден, в който бе оповестено официално решението на съда (произнасянето на КС е от 22 юни, но публикуването му е било забавено). 

С решението на Народното събрание Грънчарова да продължи да изпълнява длъжността председател на Сметната палата на практика се саботира изпълнението на решение на Конституционния съд, смята Цветков. По думите му тя става "съучастник в политическо покушение срещу Сметната палата".

Пред БНР Цветков обясни, че вижда още "опит българските граждани да не разберат какво се е случвало в последните 6 месеца в Сметната палата".

"За да мога да информирам обществеността какво точно се  е случило, с тази информация, с която разполагам, трябва да встъпя в изпълнение на своите задължения. Става въпрос за одитни доклади на трупчета и за прекратени административно-наказателни преписки без правно основание. Това се е случило в тези 6 месеца."

Цветков уточни, че говори за "нарушения и злоупотреби с публични ресурси" и декларира, че ако встъпи в длъжност, обществото ще бъде информирано.

Цветан Цветков коментира, че по време на неговия мандат не е имало партийни обаждания, но при първия такъв опит се е стигнало до неговото отстраняване.

Преди да се отправи към работното си място той добави още, че "няма да се бие с охраната" на Сметната палата, но ако не бъде допуснат да изпълнява задълженията си, ще търси правата си по съдебен ред.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Природни стихии
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: