Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бившият граничар от случая "Локорско" остава за постоянно в ареста
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:44 / 04.05.2023Коментари (0)255
© Фокус
Апелативен съд – София остави за постоянно в ареста Валентин Христов, обвиняем за участие в престъпна група, свързана с инцидента, при който 18 нелегални мигранти починаха от задушаване в камион, открит край Локорско на 17 февруари т.г. Определението на съда е окончателно.

Пред съда днес бившият граничен полицай поиска да излезе от ареста, където се намира вече почти два месеца. Съдебният състав обаче отхвърли жалбата му, въпреки че прие, че няма опасност той да се укрие. Налице обаче, според съдиите, е опасност той да извърши престъпление. Също така може да се направи обосновано предположение, че Христов е извършил престъплението, за което е обвинен.

Адвокат Васил Василев поиска от съда да пусне Христов с по-лека мярка за неотклонение. По думите му, категорично няма доказателство по делото за опасност клиентът му да се укрие или да извърши престъпление. Той посочи, че при първоначалното му задържане под стража два съдебни състава са приели, че Христов няма опасност да се укрие, но при обжалването на задържането му Софийският градски съд е приел, че такава има, информира БТА. 

Защитникът на Валентин Христов припомни, че докато клиентът му е бил в Гърция, се е свързал с българските власти, след като е разбрал, че е издирван и е тръгнал да се прибира в страната, но е спрян на границата заради Европейска заповед за арест. След това е дал съгласието си пред гръцките власти да бъде предаден на българските правоохранителни органи. "Не знам какво може да направи човек повече, за да афишира нежелание да се укрие“, посочи адвокат Василев. Според него има хипотетично приемане на опасност Христов да извърши престъпление, да въздейства на свидетели.

Според прокуратурата Валентин Христов трябва да остане в ареста и съдът обективно е обосновал, че опасността той да извърши престъпление не е отпаднала. Като се отбеляза още, че престъплението, за което е обвинен, е с висока степен на обществена опасност и с изключително тежки последици.

В хода на днешното заседание стана известно, че съпричастността на Христов към престъпната група е изведена от свидетелски показания, сред които и на двама от другите обвиняеми. Също така по делото има данни, че с камионът, в който са открити мигрантите, и друг път е бил използван за незаконен трафик на чужденци. 

По разследването за смъртта на мигрантите са обвиняеми шестима души. Виктор Кузмов е сочен за ръководител на престъпната група създадена с цел каналджийство. Наскоро стана известно, че преди да спре камионът в района на Локорско, организаторите са знаели, че мигранти вътре умират, тъй като те са съобщили за това през мобилен телефон, който са имали в себе си.

Още по темата: общо новини по темата: 416
28.03.2024 »
27.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
22.03.2024 »
19.03.2024 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: