Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивш работник във ферма за кожи от норки: Дращят и пищят
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:44 / 10.02.2023Коментари (4)326
©
Единствената функционираща ферма за кожи от норки у нас е край село Маджерито, Старозагорско. Гражданската организация "Невидими животни“ направи видеоразговор с анонимен работник от фермата. Той потвърждава, че случващото се зад високите ѝ стени е несъвместимо с моралните разбирания на съвременното общество.

"От години знаем за условията, в които живеят и умират норките във фермата. Кадрите от скритата камера, които разпространихме преди по-малко от година, за пореден път го потвърдиха. Вярвам, че никой не би избрал да работи на подобно травмиращо място, освен ако не е принуден от обстоятелствата“, каза Илина Генова, част от екипа на организацията.

"Заедно трябва да се борим против жестокостта срещу невинните животни във фермите. Тази индустрия е безмилостна не само за животните в тях, но и за работниците", допълни Стефан Димитров от "Невидими животни“.

"Невидими животни“ се включва в подкрепа на последната фаза на кампанията на Европейската гражданска инициатива "Европа без кожи“. От нейния старт на 18 май миналата година до днес общият брой граждани в ЕС, които се обявяват против добива и търговията с ценни кожи, е над 1 400 000. Близо 60 000 от тях са регистрирани в България.

Условието Европейската комисия (ЕК) да разгледа предложението и да предприеме законодателни мерки е събирането на 1 000 000 подписа от пълнолетни граждани на ЕС. Целта, която представителите на "Невидими животни“ си поставят, за да подсигурят валидността на събраните гласове в подкрепа на каузата, е набиране на общо 80 000 подписа от България.

"Пред нас стои реалната възможност да задължим ЕК да предприеме мерки и да забрани окончателно фермите за кожи. Не ни остава много време, затова е важно всеки да заяви подкрепата си за каузата още сега“, сподели Елиа Тилева, част от екипа на "Невидими животни“.

Практиките във всички ферми за ценни кожи в Европа съответстват напълно на методите, по които животните се отглеждат и третират у нас. В рамките на последните две десетилетия, редица страни забраняват прилагането им. Сред тях са Австрия, Нидерландия, Словения, Хърватия, Франция и Италия.

Всеки пълнолетен български гражданин може да подкрепи кампанията "Европа без кожи“ чрез подпис на официалния формуляр на петицията, достъпен на zanorkite.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
забраняват производството на кожи у страните си, но нямат против да внасят кожени продукти от други държави. Тогава каква е ползата? А без кожени продукти не може. например обувките от изкуствена кожа спарват краката и правят гъбички. Значи трябва естествена кожа.
+1
 
 
Много ми е интересно защо се учудвате,че драскат и издавали звуци. Нормално като си затворен в клетка. И веднага да ги затваряме. А защо никой не събира подписка за прасетата който ги гледат в адска мизерия грухтят квичат и кво ли не и накрая хуманно ги колим и ядем. Или също мн интересна идея ще дам съберете подписка и за кокошките,пилетата и бройлерите който живеят в две педи клетки, обаче им ядете яйцата и месото. Адски лицемерни сте жалки даже. А за това че всеки ден се тровят кучета(който между другото се водят най-добрия приятел на човека,а не многобройните зарази по норките) но нека си затваряме очите за всичко важно и да занимаваме хората с една единствена ферма за норки която елементарно заради това че е една може да се упражнява строг контрол. А помислете за всекидневно отровните кучета във всеки град който ви заобикалят вместо да се занимавате да гоните вятъра по полето.
на 10.02.2023 г.
0
 
 
Старите хора бити от разни мангали да не би да умират по хуманно. За тях защо не ревете
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: