Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивш депутат обиран вече седем пъти
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:31 / 02.10.2019Коментари (0)454
©
Бившият депутат Дянко Марков е станал жертва на седем обира за две години. Ветеранът от Втората световна война и дъщеря му са подали сигнали в полицията за четири от набезите в дома му. Нито едно от престъпленията не е разкрито.

Дянко Марков е на 97 години. Придвижва се трудно, едва чува, а зрението му е увредено. Не помни с подробности всички обири в дома си, но последния разказва в детайли. Крадецът почукал на вратата му и се представил за внук на негов приятел.

,,Разбира се, при това свидетелство аз го пуснах. След като влезе, той запречи вратата и започна да разхвърля цялата обстановка в моя дом'', разказа Марков пред Нова телевизия.

Престъпникът намерил само 50 лева и, по думите на Марков, се ядосал.

,,Първо ми каза "Сядай там“, с отвертката ми разкъса сухожилието и окървави десния ми крак'', посочи той.

Няколко месеца преди това бившият депутат бил навестен в дома си от дама, която искала да купи от книгите му.

,,Тя ми даде да пия бира, но явно имаше приспивателно в нея. Два часа бях в безсъзнание, това е много голямо насилие'', каза още Дянко Марков.

Тогава изчезнали 1 500 лева, подготвени за ремонт на покрива. Дъщерята на Дянко Марков – Мая Маркова, се обадила на телефон 112.

,,Признавам, че не за всички обири сме подавали сигнали в полицията'', каза тя. Причината е, че след четири сигнала няма нито един разкрит обир.

Според дъщерята на Дянко Марков крадците са привлечени от влошеното здравословно състояние на баща ѝ. Не ги притеснявал дори фактът, че живее в центъра на София и то на висок етаж. В три от случаите крадците се представяли за инкасатори.

Освен пари от дома на Дянко Марков са изчезнали и два ордена за храброст.

От ръководството на МВР проверяват случая.

,,Вчера материалът постъпи при мен. Аз съм го разпоредил на СДВР, след като те извършат своята проверка, директорът, след като извърши проверка по водените досъдебни производства и водените преписки, ще ми докладва и тогава ще дам пълна информация'', заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

С Дянко Марков ме срещна интереса към тези хора. Те са бранили родината и сега са поставени в това положение.

За случая разказа писателят и драматург Захари Карабашлиев, който в свой пост в социалните мрежи разказа историята на 97-годишния ветеран от Втората световна война и бивш депутат Дянко Марков, обиран седем пъти за последните две години."

Този човек е почти сляп, но е много горд и помни много. Трябва да го чуете как рецитира свои стихотворения. След 9 септември е бил политически затворник. Разстрелват баща му като куче. Трябва да помислим какво се случва с тези хора. Защо случаят трябва да стигне до медиите, за да се намеси полицията и главният секретар да обещава помощ? Този човек е обиран седем пъти в центъра на София. Аз не мога да си представя какво тогава се случва в по-малките населени места. Там сигурно е страшно. Апелът ми към институциите е да започнат да си вършат работата. Имаше предложение да съберем пари и да сложим СОТ на Дянко, но той е сляп и как ще натисне тези малки копчета. Два от обирите са извършени от фалшиви инкасатори. Трябва да се вземат някакви мерки", призова Карабашлиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: