Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Билд": Яките Златни пясъци! Най-красивите жени на Европа разкриват своите тайни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:43 / 15.05.2019Коментари (1)752
©
Красиви жени, евтин алкохол и денонощен купон: българското Черноморие се прочу като дестинация за изгодна парти почивка. Ето какво пишат няколко чуждестранни издания, цитирани в обзор по темата от "Дойче веле".

Плажно парти

Парти почивка в България - с наближаването на летния сезон тази тема все по-често привлича вниманието на чуждестранните медии. "Яките Златни пясъци" - под това заглавие булевардният германски вестник "Билд" публикува на сайта си поредица от видеорепортажи за "якия купон", който тече в българския черноморски курорт, съобщава Блиц. "Най-красивите жени на Европа разкриват своите тайни" и "Лято, слънце, сангрия" - с такива обещания изданието се обръща към потенциалните германски туристи. Вече от няколко години германските медии наричат Златни пясъци "новия Балерман" - по аналогия с легендарния клуб в Майорка, който служи и като събирателно понятие за купона на този испански остров. Берлинският "Тагеспшигел" тези дни определи "Златните" като отдавна утвърден наследник на "Балерман", а друг германски вестник, "Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг", публикува пътепис от 19-годишен младеж, който споделя своите непосредствени впечатления от българския курорт.

 "Златни пясъци по нищо не отстъпват на Балерман"

Защо ли някому ще хрумне да отиде на почивка точно там? - риторично пита 19-годишният германец Бен Кьорте. И си отговаря: "Много е просто. След матурите исках си изкарам с приятели една хубава лятна парти почивка. Важно беше да намерим най-изгодната оферта, която обаче въпреки това да ни предлага всичко полагащо се". На Бен и приятелите му бързо им става ясно, че онова, което търсят, са тъкмо Златни пясъци. Абитуриентите научават още, че българският курорт е новият "Балерман" и че тъкмо натам се отправят мнозина техни връстници от Германия. Авторът на пътеписа добросъвестно разказва как са подбрали офертата и каква е била организацията на почивката им: "Трансфер от летището, осигурена храна и нещо, което за нас беше изключително важно - безплатен алкохол. Всичко това влизаше в офертата".  

Бен Кьорте пише накратко и за Варна - град с международно летище и голямо пристанище, който някои дори наричали "тайната столица на България". За Златни пясъци той обяснява: "По пътя дотам си принуден да прекосиш едни не толкова атрактивни предградия, очевидно изграждани по социалистически времена. Но когато те останат зад гърба ти и се озовеш на Златни пясъци, пред очите ти се разкрива една гледка, която много наподобява на двояко прочутата "Шинкенщрасе" на Майорка. Казано с две думи: откъм клубове, купон, щандове за сувенири, туристически атракции и гастрономия Златни пясъци по нищо не отстъпват на "Балерман". (…) Противно на очакванията ни и на рецензиите в интернет, според които плажът бил мръсен, а водата - пълна с боклуци, изхвърлени от многобройните туристи, ние се натъкнахме на един чист плаж и на кристално бистра вода. Но ако си търсите спокоен и не толкова претъпкан плаж, Златни пясъци определено не са за вас", пише абитуриентът и описва един свой ден в българския курорт: "В зависимост от това как е протекла предишната вечер, човек се събужда сутринта или по обяд. Това се случва в някой от еднотипните хотелски комплекси, край които - в зависимост от местоположението им - обикновено вече се разнася силна музика, а на улицата тече бурен живот. Когато закусите (или пък обядвате, в зависимост от формата си), имате няколко избора. Много от парти туристите прекарват деня си край хотелския басейн или пък се излежават на плажа директно пред хотела. Вечерта идва ред на купона, организиран от туроператора - партита, посещения в клубове и други мероприятия. Това е класическият кръговрат за всеки турист на Златни пясъци, който се повтаря всекидневно до края на почивката. Заедно с приятната среща с трилитрова бутилка бира."

В края на своите впечатления абитуриентът предупреждава, че всеки, който отива на Златни пясъци, трябва да е наясно с едно: "Освен вече изброените възможности курортът не предлага почти нищо друго, а ваканционните му приоритети са ясно дефинирани: колкото е възможно по-евтин купон. Онези, които искат през почивката си да опознаят културната специфика или населението и неговия начин на живот, не бива да ходят на Златни пясъци. Защото, също като "Балерман", този курорт е ориентиран преди всичко към парти туристите и бързата печалба. С други думи: Златни пясъци осъществяват в пълна мяра своята главна цел, формулирана от медиите и от съответните власти в България. Също като на "Балерман", тук човек може да си изкара типичната евтина парти почивка", пише абитуриентът Бен Кьорте във "Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг".

"Голи партита и пиянски изстъпления"

И други чуждестранни медии информират за възможностите за евтина почивка в България. Франс прес например цитира статистика, според която в България туристите плащат за храна и подслон 58% по-малко, отколкото в Германия. А британският "Дейли мейл" посочва, че за втора поредна година Слънчев бряг държи първото място в класацията за най-изгодна почивка. Тази класация оценява туристическа кошница с осем продукта, сред които храна за двама, напитки и слънчева козметика. Дневната ѝ цена в България е 36 паунда, а на Сейшелите - цели 182 паунда. Друг британски вестник, "Сън", също публикува обширна статия за Слънчев бряг, в която се казва, че хиляди любители на купона, които се интересуват от дроги, алкохол и проститутки, насочват поглед към този български курорт. Голи партита и пиянски изстъпления - това са само част от "събитията", с които булевардният вестник свързва Слънчев бряг. Миналата година 281 000 британци посетиха България, като много от тях заминаха директно за Слънчев бряг, пише вестникът, като пояснява, че в България вече се взимат мерки срещу разюздания парти-туризъм.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
В България лятото и идват за се напият да вземат наркотици да ... сещате се истинските туристи идват след лятото или преди него да си почиват.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: